10 VINKKIÄ BUJOILUUN

sannieerika

 

Nyt seuraa jatkoa bullet journal aiheeseen vinkkien muodossa. Oletko harkinnut oman kalenterin aloittamista? Näin vuoden alussa on hyvä aika aloittaa sekä laittaa elämä järjestykseen ja mikä parasta, juuri itse haluamallaan tavalla! Ja tämän tekemisenhän voi aloittaa oikeasti milloin vain. Omani aloitin viime syyskuussa ja kohta kalenteri on puolillaan. Kertaakaan en ole vielä kyllästynyt koska jatkuva kehitys motivoi! Näillä seuraavilla vinkeillä pääsee varmasti alkuun: 

 

ALOITTAMINEN

  • ​Inspiroidu pinterestissä ja youtubessa. Oma suosikkini on AmandaRachLeevideot. Häneltä olenkin saanut monta ideaa ja toteuttanut ne myös omassa bujossani. 
  • Kartoita millaista sisältöä haluat luoda. Eli käytännössä kirjoita ylös mitä koet tarvitsevasi kalenteriltasi tai mitä haluaisit kokeilla. Habit, mood tai expense tracker? Goals ja to do listat? 
  • Älä kuitenkaan jää miettimään liikaa, vaan anna mennä ja aloita! 

 

TARVIKKEET

  • Lyijykynä, kumi, viivotin, eri paksuisia mustia tusseja. Sanoisin että näillä pääsee jo pitkälle! Itsellä on käytössä pigma micron kynäsetti sekä muutamassa värissä tombow dual brush sivellinkyniä.
  • Post-it laput ovat käteviä sivujen suunnittelussa
  • Erilaiset teipit ja tarrat ovat kiva lisä. Tai miksei vaikka lehdistä leikatut ja netistä printatut kuvat!

YLLÄPITÄMINEN

  • Kokeile erilaisia teemoja sekä vaihtele välillä viikko ja kuukausi näkymää jotta kiinnostus pysyy yllä ja löydät mallin mikä toimii parhaiten!
  • Varaa joka viikko aikaa kalenterin tekoon, jotta se pysyy ajantasalla. Viimeistään edeltävän viikon sunnuntaina on hyvä päivittää bujo seuraavaan viikkoon. Itse teen kerralla yhden tai kaksi viikkoa eteenpäin ja kuukauden vaihtuessa käytän hieman enemmän aikaa kalenterin tekoon. 
  • Silloin kun aikaa on vähän, ei kuitenkaan kannata stressata vaan pysytellä perus asioissa ja jättää kaikki ylimääräinen somistaminen pois. Näin on myös hyvä tehdä alku vaiheessa, jotta homma ei käy liian haastavaksi. Less is more!
  • Ota välillä lomaa bujoilusta. Ei haittaa vaikka viikko tai useampi jää tekemättä varsinkaan jos sen suurempia menoja ei ole. Itse pidin joululomalla kahden viikon tauon hommasta enkä koskenutkaan koko kalenteriin. Nyt tammikuussa riittää energiaa ihan eri tavalla ja olenkin aika tyytyväinen miltä tammikuun layout näyttää!

Kommentit

Siri H
Still Life

Kivoja vinkkejä! Itse oon alottanut bullet journalin nyt tälle vuodelle ja oon ihan fiiliksissä :) Viikkonäkymiäkin on tullut tehtyä jo melkein helmikuun loppuun kun tuli vähän innostus.. :D Superkivaa puuhaa!

sannieerika

Kiitos! Ootpa ollu ahkera :) ja täysin samaa mieltä, niin kivaa ajanvietettä!

Salla / Sallan kengissä (Ei varmistettu) http://www.sallankengissa.com/

Just tuota youtube kanavaa täällä tuijoteltu pari päivää, nyt kun oma eka bujo on vasta ajatuksen/suunnittelun asteella. Pitääkin tosiaan tehdä ekana lista listoista (hehheee...) eli kaikista niistä jutuista mitkä ois itselle hyödyllisiä bujoon lisättäviä asioita. Vaikka nämähän varmaan muuttuu sitä mukaa kun hommaa lähtee rakentelemaan.

sannieerika

Mahtavaa! Juuri tuon kanavan myötä rohkaistuin itsekin aloittamaan, sieltä saa tosi hyviä vinkkejä :) ja ehdottomasti kannattaa listata kaikki mitä haluaa kokeilla ja siitä ne sitten muokkautuu itselle sopiviksi ja näkee mitä juttuja haluaa jatkaa ja mitä ei! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.