Brasilialainen herkku brigadeiro

Tästäpä brassiherkkuja vaikka illan tv-hetkeen, kun Aku Hirviniemi matkaa Rio de Janeiroon (Katsomon jakso tästä).

Olen lähiaikoina käynyt taas vapaaehtoistyönä haastattelemassa nuoria, jotka haluaisivat vaihto-oppilaaksi maailmalle. Vaihtarijärjestöni, YFU ry promoaa latinalaista Amerikkaa nyt marraskuun ajan suuremmalla volyymilla kuin normaalisti, niinpä vedimme tällä viikolla haastattelut ja infotilaisuuden lattariteemalla. Eräs järjestökaverini toi matéa juotavaksi ja minä lupauduin tekemään brasilialaisia suklaapalleroita, brigadeiroja. Nämä pienet palleroiset, toisen kotimaani lahja maailmalle, melkein räjäyttävät tajunnan täydellisyydellään! Jos et usko, niin otapa tästä ohje talteen ja kokeile. Voisin melkein vannoa, ettet pety. Brigadeirot ovat helppoja ja nopeita tehdä.

3.JPG

Tarvitset:
1 tlk kondensoitua maitoa (löytyy isommista marketeista usein venäläisten ruokatarvikkeiden joukosta)
1 rkl voita/margariinia
3 rkl leivontakaakaojauhetta
(suklaaströsseleitä, voita, minivuokia)

Kippaa kaikki sekaisin kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen keskilämmöllä (tai vähän lämpimämmällä) kunnes seos hieman irtoaa reunoista. Kippaa seos lautaselle jäähtymään. Malttamattomimmat voivat lusikoida tahnaa tällaisenaan suuhunsa (varo, pysyy kuumana pitkään!), mutta jos haluat tarjoilla näitä muille, suosittelen pyörittelemään palloja. Pyörittely onnistuu parhaiten, kun massa on kylmää. Tyrkkääpä siis lautanen massoineen jääkaappiin jäähtymään. Kun massa on jäähtynyt, aloita pyörittely rasvaamalla kädet voilla. Ota tahnaa käteen teelusikalla yksi lusikallinen ja pyörittele massasta pallo. Vippaa pallo lautaselle, jossa on suklaanmakuisia strösseleitä ja kierittele palloon strösselipinta. Jatka pallojen pyörittelyä kunnes massa loppuu, lisää käsiin voita tarvittaessa. Nauti! Jos brigadeiroja jää yli (jostain kumman syystä), säilytä niitä jääkaapissa.

Kokeilitko? Tykkäsitkö?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *