Polttavaa leikkausta

Päivät ja viikot vain vierivät, vaikka kuvittelin, että koulun loputtua aika voisi käydä pitkäksi ja tylsistyisin. Kuinka väärässä olinkaan! Porhallan menemään paikasta toiseen ja puuhastelen hommia, jotka ovat odottaneet sitä ”oikeaa aikaa”.

1.JPG

Kun minulla oli vielä kulkuoikeudet ja tunnukset koulun tiloihin sekä koneille, kävin koululla useana päivänä puuhastelemassa pajan puolella. Varsinkin laserin äärellä tuli vietettyä aikaa viimeisinä koulupäivinä. Ihan harmittaa, että aloimme tulla toimeen vasta niin loppusuoralla opintojani. Olin pyöritellyt jo hetken aikaa mielessäni leikkuulaudan tekoa ja vihdoin ajan käydessä vähiin tartuin tuumasta toimeen. Olin jemmannut vanhasta kouluprojektistani ylijäämäpuuta, jonka pinta oli mielestäni todella kaunis. Lauta on hyvin yksinkertainen, eikä vaatinut paljoa pohdintaa tai krumeluureja, mutta eikös yksinkertainen ole yleensä paras. Höyläsin, hioin, muotoilin ja käsittelin puun pinnan. Annoin laudalle viimesilauksen ja persoonallisen ilmeen laserilla. Poltin laserilla pintaan pari chilipalkoa. Lopuksi sivelin pintaan vielä suojaavan öljypinnan. Lauta matkasi uuteen kotiinsa heti pari päivää pajalta tultuaan. Santun serkku pääsi ylioppilaaksi ja lauta hänen tulevaan omaan kotiin.

2.JPG

3.JPG

Harmittavasti jämälaudasta ei riittänyt materiaalia kuin yhteen lautaan ja jäin itse ilman, mutta laseroin samanlaisen kuvion ostettuun puiseen leikkuulautaan ja näin saimme tulisen leikkuulaudan myös omaan keittiöömme.

Sytyttääkö?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *