Potkua aamuun

Viikonloppu meni ihan rehellisesti rentoutuessa. Keskityin viikonloppuna hyvään kirjaan, maistuvaan ruokaan ja ystävieni seuraan. Sunnuntaiaamuna kaikessa rauhassa pyöräytin vielä aamupalasämpylät. Päätettiinkin, että leivotaan taas useammin itse leipämme. Turha raijata kaupasta lisäaineleipiä muovipusseissa, kun voi itse helposti ja suht nopeasti pyöräytellä omaan makuun sopivia leipäsiä. Päälle tuoreita vihanneksia ja edellispäivänä itse tehtyä valkosipulimajoneesia. Eipä pieni ihminen paljoa muuta sunnuntaiaamuun tarvitsekaan.

DSC_1589.JPG

Sunnuntaiaamun sämpylät

2,5 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl himalajan suolaa

1 dl kaurahiutaleita
2 dl grahamjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
25 g margariinia

DSC_1591.JPG

Sekoita hiiva hieman kädenlämpöä lämpöisempään veteen. Nakkaa joukkoon hunaja, suola, kaurahiutaleet ja grahamjauhot. Sekoita kunnolla ja voimalla. Lisää loput jauhot ja rasva. Vaivaa takinaan hyvä sitko. Anna kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi. Kohoaminen nopeutuu kun asetat kulhon lämpimään veteen.

Vaivaa taikinasta tanko ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi (suosittelen tekemään vähän lättänöitä, mukavampi syödä). Anna kohota n. 15 min liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 min. Nauti.

DSC_1594.JPG

Keittiöliina on Anttilan ja Kodin Ykkösen Anno-mallistosta reilun vuoden takaa.

Sunnuntaiaamuisin iskee aika useinkin leivontavimma. Kerropa sinun lemppari ohjeesi leivontaan, olisin kiitollinen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *