Vielä kerkeää- Helppo ja halpa joulutuliainen

DSC_1614.JPG

Vaikka olenkin sopinut kaikkien kanssa, ettei lahjoja vaihdella tänä jouluna. Mutta on silti aina muutama henkilö, joille haluan jonkin pienen joulumuistamisen antaa, koska näiltä saan myös aina jotain, vaikka olisi sovittu mitä. Niinpä tänä vuonna puuhastelin pienet kynttiläpaketit joulutuliaisiksi. Tuoksukynttilä lasipurkissa (esim. Ikea on ystävä tässä) ja itse päällystetty tulitikkuaski sellofaanin sisälle, pakettiin roikkumaan itse väkerretty paperitähti ja kortti. Paperitähden voi laittaa vaikka kuuseen roikkumaan paketin aukaistuaan. Tein teille vielä ohjeen helpon tähden tekemiseen. Itse olen oppinut tekemään näitä joulutähtiä joskus partiossa, joulujuhlassa. Nyt kun tein muutaman vuoden tauon jälkeen, meni aluksi muutama neliö hukkaan, kun en ihan hahmottanut, mistä suunnasta kuuluisi leikata, mutta pian kaikki palautui mieleen. Okei, myönnetään, että muutaman kerran sakarat lenteli pitkin pöytiä kun ensimmäisten kolmioitten liimaaminen ei meinannut onnistua, kun liima ei ilmeisesti ollut tarpeeksi pitävää. Katsokaa alta ohjeet, niin ymmärrätte varmasti paremmin mistä neliöistä, leikkauksista, sakaroista ja kolmioista puhun 🙂

DSC_1600.JPG

Joulutuliaiset.jpg

Tein tällaisen vaihe vaiheelta kuvasarjan. Toivottavasti saatte selvää, mitä haen milläkin vaiheella takaa.
1. Leikkaa neliö, neliön koko määrää tähden koon. Itse tein noin 4 x 4 cm neilöitä.
2. Taita neliö kulmasta kulmaan.
3. Taita vielä uudestaan kulmasta kulmaan.
4. Leikkaa pitkän sivun suuntaisesti muutama viiva (huom, älä leikkaa loppuun saakka, muuten pala putoaa pois).
5. Aukaise neliö, tältä sen pitäisi näyttää.
6. Liimaa pienimmät kolmion kärjet kiinni toisiinsa (kannattaa käyttää virkkuukoukkua tai vastaavaa apuna, mitä vasten saa painettua liimasauman). Liimaa seuraavat kolmiot vastakkaiselle puolelle kärjistään kiinni jne.
7. Tee näitä sakaroita 6 kpl.
8. Liimaa sakarat kiinni toisiinsa juuresta. Itse liimaan aina kolme ja kolme yhteen ja sitten ne yhteen, jolloin saa symmetriset ”saumat”.
9. Tee vielä rei’ittimellä reikä yhteen sakaraan ja pujota kuminauha tai muu nauha läpi. Valmis!

DSC_1616.JPG

Ei mitään fancya, mutta kyllä näitä kelpaa eteenpäin antaa! 🙂 Viime vuonna tein itse kynttilöitä vanhoihin kahvikuppehin. Niistä tuli kivoja myös! Minkälaisia joulutuliaisia te olette tehneet/ostaneet/antaneet?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *