Vielä kerkeää jouluksi – DIY koristeet

Jouluun on enää muutama päivä, mutta vielä kerkeää näperrellä jouluisia koristeita kotia koristamaan. Itselläni oli kunnianhimoinen tavoite tehdä ihka ensimmäiseen omaan joulukuuseen itse kaikki koristeet, mutta jouduin myöntämään tappioni ja hakemaan kaupasta muutamia koristeita omatekemieni rinnalle. Ajattelin kuitenkin huikata teille muutamista koristeista, joita on itse helppo tehdä. Näitä voi laittaa roikkumaan esimerkiksi kuusen oksille, ikkunaan  tai vaikkapa ovenkahvoihin.

 

Maailman helpoin joulukoriste

Leikkaa paperista viisi suiroa: yksi 3 cm, kaksi kappaletta 4 cm ja kaksi kappaletta 5 cm pitkiä pätkiä. Asettele suikaleet pituusjärjestykseen päällekkäin; pisin, keskipitkä, lyhyt, keskipitkä, pisin. Tasaa toinen pääty ja niittaa yhteen, laita toiset päät myös tasan ja niittaa yhteen. Pujota neulan kanssa lanka läpi tai laita lanka niittaus vaiheessa kiinni. Valmis.

deco.JPG

 

Helppo tähtikoriste (vaikkapa kuusen latvaan)

Tätä paperitähtimallia on näkynyt jouluisin ikkunoissa ja tänä vuonna jotenkin harvinaisen paljon. Enkä ihmettele yhtään, on sen verran helppo, mutta näyttävä koriste. Hyvät ja selkeät ohjeet alle kymmenen minuutin askarteluun löytyy täältä. Näitä tähtiä on helppo skaalata eri kokoon. Meillä tällainen isompi päätyi kuusen latvaan ja pienemmät kaverit kuusen oksia koristamaan.

star.JPG

 

Paperitimantti

Tämä vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä kuin ylläoleva tähti, mutta ei tämäkään mikään vaikea ole. Näihin hullaannuin itse aivan täysin ja ajattelinkin tehdä näitä ympärivuotisen sisustuksen koristeiksi. Printattava pohja timantille löytyy täältä. Kannattaa vetää nuo taitteluviivat viivaimen ja neulan avulla, niin taittelu käy kuin itsestään.

diamond.JPG

 

Tältä meidän kuusi nyt sitten näyttää. Jonkinmoinen paperiviirinauha olisi ollut kiva lisä, mutta tällä kertaa mennään näillä. Vähemmän on enemmän. Paitsi pakko oli ujuttaa yksi humoristisempi Minion-koriste oksalle hyppimään, ettei nyt liian ryppyotsaiseksi menisi touhuilut. Meikäläisellä alkoi tänään odotettu 9 päivän loma ja siksikin nostetaankin hymy korviin! Nautitaan tästä joulun ajasta joka solulla.

tree.jpg

Pssst, täältä löydät viime jouluisen vinkkini helppoon ja edukkaaseen joulutuliaiseen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *