5 syytä miksi linssireseptistä tuli hitti
Lupasin itselleni hektisen joulun jälkeen, että aloitan jälleen arkirutiinit, joihin kuuluu mm. ruuanlaitto pitkienkin päivien jälkeen. Ruokakassistani olisi puuttunut enää kissanruoka ja lauantaimakkara, jolloin ostoskuitistani olisi minua saattanut luulla yksinäiseksi poikamieheksi. Tykkään ruuanlaitosta varsinkin viikonloppuisin, mutta maanantaina oli ensimmäinen päivä kun päätin tehdä uudessa asunnossa kunnon arkiruokaa. Ruuan tuli olla terveellistä, nopea laittaa ja siitä tuli mieluusti riittää useammalle päivälle. Päätin tehdä ison padallisen linssikeittoa ja tuunasin hieman perinteistä reseptiä aasialaisilla mauilla. Tomaattimurskana käytin kokonaisia säilöttyjä kirsikkatomaatteja koska mielestäni niistä saa enemmän makua irti. Kaikissa löytämissäni resepteissä kehoitettiin käyttämään punaisia linssejä, mutta koska minulla oli valmiiksi vihreitä linssejä ne kävivät ihan yhtä hyvin. Keitosta tai paremminkin muhennoksesta tuli ihan legen…wait for it…daarista! Mausteita laitoin oman maun mukaan ja tässä resepti:
Kuullota sipuli ja valkosipuli padassa, mutta älä ruskista. Huuhdo linssit ennen keittämistä. Lisää porkkanat, tomaattimurska, linssit, fondi, mausteet ja vesi pataan. Anna hautua n. 30 min. Lisää kookoskerma, tavallinen kerma tai tuorejuustoa lopuksi. Anna kiehua vielä 5-10 min.
Syyt, miksi tästä reseptistä tuli oitis hitti ja miksi vinkkaan kaikkia kokeilemaan tätä gurmeeta on:
- Raaka-aineet maksoivat n. 10 euroa.
- Linssikeitto oli nopea ja erittäin helppo valmistaa.
- Terveellistä sillä linssit sisältävät paljon B-vitamiinia, aminohappoja ja antioksidantteja, jotka ovat hyväksi esim. iholle.
- Ruuasta riittää minulle neljäksi päiväksi.
- Maku vain paranee uudelleenlämmitettäessä.
-Sara