”Mä hoidan jälkiruuan”
Nyt alkaa olemaan viimeisiä kesän viikonloppuja kun porukalla voi vielä istuskella ulkona ja juoda drinksuja muutenkin kuin lämmikkeeks ja terveydeks vaan. Kokoonnumme ystäväporukan kanssa tänään istumaan iltaa ja eräs ystävistämme oli hommannut ison kasan ribsejä. Innostuin ja ilmoitin heti, että voin hoitaa porukalle jälkkärit, koska minusta sen on fair deal. Mietin kuitenkin, että ribsit ovat aika tuhtia, joten jälkkäriksi sopisi kenties joku hieman raikkaampi vaihtoehto. Eihän sen jälkkärin aina tarvi olla mikään kerma/suklaapläjäys. Olemme joskus porukalla miettineet, että miksei drinkkejä tule tehtyä useammin? Drinkkejä olisi hauska tehdä porukalla, joten tähän hetkeen mojito tuntui oivalta jälkkärivalinnalta.
Tämä drinkki vastaa muutes myös taatusti joka baarimikon lempidrinkkiä, joita he tekevät monta kertaa illassa eli ”tee mulle joku hyvä, kirpee, kesänen ja raikas”.
Tämän illan mojitoresepti on kutakuinkin seuraava (10 annosta, n. 11 %):
4 limettiä
2 isoa ruukkua minttua
1dl sokeria
3 dl vaaleaa rommia
7dl kivennäisvettä
Tunnetusti tässä blogissa kaikki ei ole niin nökönuukaa ja katsellaan sekä maistellaan, että millaisia mittasuhteita drinkuihin oikeasti tarvitaan.
Myös Coco on etsinyt täydellistä mojitoreseptiä ja jos haluaa drinkkiinsä hieman uusia makuja niin kannattaa käydä kurkkaamassa täältä.
Ihanaa lauantai-iltaa <3
-Sara