Purjelaivoja ja merellistä soul foodia
Helsingin kaduilla on vilahdellut viimepäivinä merimiehiä uniformuissa, joten tottakai halusin lähteä katsomaan mistä oikein oli kyse. Hietanimen ranta oli täynnä purjelaivoja, jotka ottavat osaa vuosittaiseen Tall Ship Races -kilpailuun. Parhaimmat bileet olivat Brasilian aluksella, eksoottisimmat tuoksut ja uniformut löytyivät Omanin alukselta ja pakko se on vaan nöyrtyä ja myöntää, että komeimman aluksen omistivat ruotsalaiset. Hämmästelin, että kuinka monta metriä köyttä voi mahtua yhteen ja samaan laivaan ilman, että ne ovat solmussa. En sitten viitsinyt kokeilla, että onko ne samanlaisia naruja, joita vedetään Linnanmäellä ja niistä voittaa aina.
Ketään ei varmaan yllätä, että tämäkin postaus sisältää ruoka-annoksen, mutta tämä annos on mielestäni ehdottomasti vinkkaamisen arvoinen! Vettä alkoi sataa kaatamalla, joten päätimme mennä katsomaan löytyisikö Hietalahden kauppahallista jotain syötävää. Olin ihan yllättynyt kuinka monia eri vaihtoehtoja pienet keittiöt tarjosivat. Päätimme mennä ystäväni kanssa syömään katkarapupaikkaan, jossa menu koostui tuoreista katkaravuista. Arvoin katkarapulautasen, salaatin ja uuniperunan välillä ja päädyin katkarapukeittoon. Loogista. Keitto tarjoiltiin hauskasta korista, jossa oli myös leipää ja kuorellisia katkarapuja. Keitto oli tomaattipohjainen ja keskellä soppaa oli suuri nokare valkosipuliaiolia. Nam! Keitosta jäi ihanan lämmin ja kevyt olo. Ihan niinkuin olisi kääriytynyt vilttiin sateisen ja tuulisen päivän jälkeen.
Tällä hetkellä istuskelen junassa matkalla Lappeenrantaan juhlimaan ystäviemme häitä. Tulossa on siis takuuvarmasti päivityksiä vaatekriisistä, Net-a-porterin tilauksesta ja hääpäivästä.
Ihanaa viikonloppua kaikille:)
-Sara