Pyhä yksinkertaisuus -vaivaamaton leipä

Viime aikoina täällä on vilahdellut useammin erilaisia reseptejä kuin aikaisemmin. Olen säästänyt teille erityisen reseptin perjantain kunniaksi. Katsokaa, miten yksinkertaisen kaunista. Kunnia kuvan leivästä menee tosin siskolleni (@salmitaika).

Viime aikoina suurta suosiota kasvattanut vaivaamaton leipä on nimensä mukaisesti vaivattoman herkullista. Taikinaa ei suotta vaivata tai möyhitä vaan kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa löysäksi massaksi ja luonnon lait hoitavat lopun työn. Tai joudut ehkä vähän osallistumaan. Jos resepti kiinnostaa ja haluat herätä viikonloppuna tuoreen kahvin sekä leivän tuoksuun ja sipaista oikeaa voita uunituoreen leipäviipaleen päälle niin tarttukaahan tähän:

Screen Shot 2014-01-24 at 2.52.10 PM.png

Raaka-aineet:

7,5 dl jauhoja

0,3 tl kuivahiivaa

1,5tl suolaa

3,5 dl lämmintä vettä

Valmistus:

”Sekoita aineet kulhossa löysäksi massaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä huoneen lämmössä 12-18 tuntia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kääntele muutaman kerran ympäri. Anna levätä 15 min. Muotoile taikina leiväksi ja anna levätä liinan alla vielä 2 tuntia. Kuumenna 225 asteisessa uunissa tyhjä valurautapata. Sujauta kohonnut leipä varovasti kuumaan pataan ja paista uunissa kannen alla 30 min. sekä lisäksi 20-30 min. ilman kantta.”

Resepti on suoraan täältä. Hieman se vie aikaa, mutta minnes sitä viikonloppuna olisi kiire.

Ihanaa viikonloppua!

Sara

muoti trendit mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.