Ruotsissa viime vuonna villinnyt trendi on jo täällä

Sain kutsun viime viikolla järjestettyyn mehuworkshopiin, jonka järjestäjänä oli Philips ja tuorepuristettujen mehujen puolestapuhujana oli ihanan rempseä Petra Sippola. Olin kiinnostunut kuulemaan, mistä tuorepuristetuissa mehuissa, Ruotsissa suositusta jululahjasta ja mehustamisessa on kyse varsinkin kun puolestapuhujana toimi koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, koulutettu mehuterapeutti, ravinto-ohjaaja, personal trainer sekä liikunta-alan yrittäjä ja kaikki vieläpä samassa paketissa. Mietin, että tuota samaa mehua on pakko saada mitä Petra vetää. 

On sanomattakin selvää, että vastapuristetut mehut ovat terveellisiä ja sisältävät paljon vitamiineja, joita kroppa varsinkin näin talvella janoaa, mutta päällimäisenä minulle jäi mieleen se, että vastapuristetun mehun vitamiinit alkavat tuhoutumaan 15 minuutissa ollessaan kosketuksissa valon ja hapen kanssa. Ihan uutta tietoa minulle. Aloin miettimään yhdessä muiden kanssa, että mitens nuo kaupan mehut, jotka ovat valmistettu tiivisteistä ja säilyvät hamaan tulevaisuuteen asti. Tieto lisää tuskaa. Petran puheenvuoron jälkeen pääsimme itse tositoimiin eli mehustelemaan. Khihih. Kokeilimme Petran Mehukas-kirjan reseptejä vapaalla kädellä ja uusi tuttavuus resepteistä oli minulle flunssajuoma, johon tuli porkkanan ja omenan lisäksi inkivääriä. Suosikkini oli kuitenkin resepti, johon tuli kaksi omenaa ja oksa minttua. Maistui ihan superterveelliselle Mojitolle!

SAM_9157.JPG

SAM_9133.JPG

Vähän kauhistelin kun näin pöydillä parsakaalia ja selleriä, joita saimme itse surautella mehulingon läpi mehuiksi, koska selleri ei ole koskaan kuulunut lemppareihini. Kuitenkin viipaleella sitruunaa ”vihreän maun” sai peitettyä erittäin hyvin ja selleristä tuli mehuun vain mausteinen lisä. Vihreistä raaka-aineista tuli mielettömän värisiä drinksuja ja kaikkein kauneimman värin sai aikaseksi punajuurella.

SAM_9150.JPG

SAM_9139.JPG

SAM_9121.jpg

Muistan kun yli kymmenen vuotta sitten meille tuli kotiin mehulinko, jolla äitini linkosi koko jääkaapin täyteen mehuja. Innostus taisi lopahtaa aika pian sillä tuolloin koneet olivat suuria, kömpleöitä ja käsintiskattavia. Mehustus ei ole siis uusi trendi. Itse käytimme workshopissa Philipsin 700 ja 800 wattisia koneita ja keväämmällä markkinoille on kuulemma tulossa Philipsiltä matkamalli, joka minua kiinnostaisi pienemmän kokonsa puolesta. Olen pari vuotta tehnyt melkein joka viikko smoothieita, joiden rinnalla voisin tehdä mehuja sekä frootieita.

Tänään kokeilin muuten ensimmmistä kertaa Spiruliinaa aamusmoothien kanssa. Nyt olisin kaivannut hieman sitä sitruunaa peittämään superfoodiksikin nimetyn levän makua, mutta toisaalta siihen makuun alkoi loppukulauksilla jo melkein tottua.

-Sara

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.