Ihana kesä 2015

Sataman valot

Yksi tähän asti eletyn elämäni hauskimmista kesistä alkaa kääntyä loppuaan kohti. Olen ehtinyt tehdä paljon asioita. Kävin Pariisissa ja Madeiralla. Patikoin Liesjärven, Torronsuon ja Repoveden kansallispuistoissa. Pyöräilin neljä päivää saaristossa. Tuurasin monena päivänä käsityöpuodissa (ja vielä huomennakin). Yövyin mökillä kaikkiaan seitsemän yötä, mikä on ainakin aikuiselämäni ennätys yhden kesän ajalta. Olin pitkästä, pitkästä aikaa baarissa kolmena peräkkäisenä iltana (koska Joutsan Joutopäivät) ja erään baari-illan jälleen koin jopa elämäni karmeimman krapulan. Join sangriaa helteisenä alkuiltana laiturilla ystävien kanssa. Pyöräilin aamuyöllä mieheni kanssa kotiin valoisassa kesäyössä. Kävin lavatansseissa, luin kirjaa laiturilla, nautin, nautin, nautin! Vaikka en suostu ajattelemaan lokakuussa lasiin kolahtavaa kolmeakymmentä ikävuotta minkäänlaisena vedenjakajana, elin silti juuri sellaisen kesän, jota voisi kutsua hymyillen nuoruuden viimeiseksi kesäksi.

Visa-lasku odottaa jo ensimmäistä palkkapäivää ja säästötilikin kaipaa taas sisältöä. Ensi viikolla tämä pätkätyöttömyys vaihtuu pätkätyöhön ja pääsen jälleen töihin ja kiinni tuttuun arkeen. Vähän jopa jännittää, mutta ennen kaikkea odotan innolla. Kyllä tämä jo riittikin. Sunnuntai-iltana olimme mieheni kanssa viimeistä iltaa mökillä. Aurinko laski aikaisin eikä enää Riionsaaren taakse kuten keskikesällä. Sytytimme laiturin nuotiopaikalle tulet ja paljon kynttilöitä. Istuimme laiturilla myöhään ja katselimme kuinka ilta pimeni yöksi ja Linnunrata kaarsi kirkkaana yli taivaan. Kännykän sovellus kertoi, että taivaalla vilkkuvat lentokoneet olivat matkalla Tokioon. Ilta oli lämmin, kaunis, syksyinen ja meillä omat venetsialaiset ja päätös tälle ihanalle kesälle.

Kesän päättyminen on aina vähän haikeaa, vaikka syksy on myös uuden alku. Arki astuu esiin rutiineineen ja harrastuksineen, koti houkuttelee viettämään iltoja kynttilänvalossa ja illat pimenevät kohti joulua. Kuluneen kesän hyvästelen sydän täynnä iloa ja kiitollisuutta ja toivotan syksyn riemulla tervetulleeksi.

 

Kuva mökin laiturilta viime sunnuntaina, ElinaPK

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.