Jännittävää lomatekemistä

Sataman valot

Eilen viimein varmistui, että olen ensi viikon lomalla. Säätiedotusta seuratessani näyttää siltä, että luontoäiti pitää pätkätyöläisen puolta ja hyvä niin, sillä tämän vuoden lomasuunnitelmissa säällä on aivan erityisesti merkitystä. Olemme lähdössä ystäväpariskunnan kanssa ensimmäistä kertaa ikinä yhden yön eräretkelle. Aika noviiseja siis ollaan, jos vertaa siihen, että toiset kiertävät rinkka selässä viikon verran polkuja pitkin. Mutta jostain on aloitettava ja yksi yö metsässä on sopiva pykälä päiväretkistä eteenpäin. 

Tarkoituksemme on kiertää Isojärven kansallispuistossa kahdenkymmenen kilometrin lenkki ja yöpyä matkan puolessa välissä. Niin, ja ottaa trangia mukaan ja pitää lettukestit kesäillassa järven rannalla, sillä retkeily on kivaa ajanvietettä, ei suorittamista. Mutta kyllä silti vähän jännittää! Jaksanko kävellä ja kantaa tavaroita? Siis siitä huolimatta, ettei yhden yön reissulle tosiaankaan mitään viikon varusteita tarvitse. Saanko metsässä nukuttua hyvin vai keskitynkö kuuntelemaan jokaista yön rasahdusta? Voiko retkestä todella tulla niin kiva, etten suotta haaveile jo nyt vastaavasta pohjoisessa? Vaikka vähän pidemmästäkin? Vai juoksemmeko viimeiset metrit takaisin parkkipaikalle onnellisina siitä, että nyt tämä paska on ohi?

 

kuva www.luontoon.fi

Kommentit

annam_
anna k.

Minulla oli paljon samanlaisia asioita mielessä ennen viime vuoden Repoveden reissua. Uskaltaako sitä nukkua vai ei? Täytyy sanoa, että sen verran väsytti, että nukahtamisen kanssa ei ollut ongelmaa..! Rinkan (oli kaverilta lainassa) kantaminen oli kaikista raskainta, ja toisen puolen hartia menikin aika jumiin. Mutta kyllä sitä jaksaa sekä kantaa että kävellä, kun on "pakko" jaksaa. Teille on varmasti mahtava reissu tulossa! :)

ElinaPK
Sataman valot

Tuohon minäkin luotan, että päivä on sen verran täysi ja fyysinen, ettei unta tarvitse houkutella. Yritän tälle ensimmäiselle reissulle lähteä suht kevyiden kantamusten kera ja mm. ruokatarpeiden kantaminen meillä onneksi jakaantuu neljälle. Sää ja retkiporukan nautiskeleva asenne vaikuttavat kyllä ennustavan kivaa reissua! :)

Kirsi-Maria (Ei varmistettu) http://kirsimaria.wordpress.com

Kuulostaa hienolta! Uskon, että reissustanne tulee onnistunut ja onnellinen. Hyvää lomaa!

ElinaPK
Sataman valot

Kiitos Kirsi-Maria! :)

Kirjailijatar (Ei varmistettu) http://tuulennaapurina.blogspot.com

Juuri viikon pohjoisessa telttailleena uskoisin, että pärjäätte ja vieläpä nautittekin ihan mahdottomasti. Lettukestit järven rannalla kuulostaa aivan ihanalta.

ElinaPK
Sataman valot

Juu, näin minäkin toivon! Raportoin tänne kuinka meidän kävi. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.