Kun iPhone kädestä putosi

Sataman valot

Muutama viikko sitten sain postissa erään firman kautta teettämäni iPhonen suojakuoret, joihin sommittelin valokuvia viime vuosien ihanista hetkistä. Kuoret näyttävät tosi kivoilta ja ovat minulle henkilökohtaisella tasolla tärkeät - löytyyhän niistä kuvia meidän häistämme, polttareista, eri matkoista ja rantamökin laiturilta avautuvasta maisemasta. Heti kuoria asetellessani ajattelin, että nämä vaikuttavat hieman heppoisilta verrattuna edellisiin käyttämiini suojakuoriin. Kuitenkin kuoret jäivät, olihan niissä kivoja kuvia.

Sitten eilen sattui se mäiskis, mitä olin pelännyt iPhonen hankkiessani noin vuosi sitten. Puhelin liuskahti kädestä ja tipahti lattialle. Ei edes vauhdilla tai räiskähtäen ja olihan se putoillut ennenkin, mutta tällä kertaa juuri niin sopivassa kulmassa, että näytön lasi räsähti säröille. Itku ei ollut kaukana. Ketutus oli samaa luokkaa kuin männävuosina Ruoholahden metrotunnelissa: laskeuduin ilman lippua ja matkakorttia rullaportaita alas ja siellä portaiden alapuolella tarkastajat odottivat kauniissa puolikaaressa eikä enää mitään ollut tehtävissä.

Kuinka siis toimitaan, jos näyttö räksähtää rikki? Puhelimessa on vielä reilun kuukauden verran takuuta jäljellä, mutta rikkoutunut näyttö korvataan vain, jos siinä todetaan rakenteellisia vikoja. Jos ja kun puhelin putosi kädestäni kohtalon sanelemassa kulmassa, tilanne nähdään sellaisena, että minä menin itse rikkomaan kapulan. Koska puhelin on ostettu kytkykauppana, minun täytyisi viedä se toimittajan omaan huoltofirmaan, ja jos päätän korjata puhelimen muualla, takuu raukeaa. Hintaero on mieletön: näytön korjaus puhelimen toimittajan huoltofirmassa maksaa lähes 300 euroa siinä missä paikallinen yksityisyrittäjä ottaa samasta hommasta noin satasen. Toinen iso ero on se, että kalliin firman huolto kestää useita päiviä, kenties jopa viikkoja, mutta yksityisyrittäjän kautta saan korjatun puhelimen jo huomenna. Jäljellä olevan takuuajan huomioiden lienee itsestään selvää kumpaan minä kallistun ja se vaihtoehto mahdollistaa myös suunnitellut geokätköilyretket pääsiäisenä, tärkeä seikka tuokin!

Mutta voi hitsi! Kauniit valokuvakuoret taisivat osoittautua täysin turhaksi hankinnaksi eikä niistä tietenkään ole minkäänlaista tunteellista arvoa kenellekään muulle. Laatikon täytettä tuli mokomista. Kunhan saan puhelimeeni uuden näyttölasin, ympäröin koko komeuden sellaisella määrällä silikonia, muovia ja pehmeyttä, ettei minkäänlaiset iskut enää sitä hajota. 

Joku jälkiviisas voisi nyt todeta, että mitäs menit hankkimaan iPhonen, kun ne ovat tuollaista kuraa! Minä en rupea silti itse puhelinta möllimään, sillä lasin rikkoutumisen mahdollisuus oli alusta asti tiedossa, mutta muuten puhelin on ominaisuuksiltaan ehdottomasti paras mikä minulla on koskaan ollut enkä enää tahtoisi palata älyttömien luurien maailmaan. 

Kommentit

Suketus (Ei varmistettu) http://suketus.blogspot.fi

Voi kurjuus! Minä rikoin kerran ihka uuden puhelimeni näytön jotenkin ihan vahingossa, ja sitä ei korvannut yhtään mikään. Kyllä ärsytti oma kömpelyys!

Heitin sinua haasteella blogissani, käy kurkkaamassa! :)

http://suketus.blogspot.fi/2014/04/tarkea-kirjallinen-kohtaaminen.html

ElinaPK
Sataman valot

Eilen sain uuden näytön paikallisen yrittäjän kautta. Palvelu oli hyvää ja nopeaa ja hintataso kohtuullinen, mutta toki olisin sen alkuperäisen näytön pitänyt paljon mieluummin. Toivottavasti nyt nämä rähmäkäpälät eivät tiputtele puhelinta uudelleen! Ainakin suojakuoret ovat nyt tukevammat!

Kiitos haasteesta ja oikein mukavaa pääsiäisen aikaa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.