Kuusamon kutsu

Sataman valot

Heti häiden jälkeen elokuussa matkustimme Ahvenanmaalle, jossa vietetyt päivät ovat jääneet mieleen hyvin rauhallisina ja rentouttavina kiireisten ja jännittävien hääjärjestelyjen ja juhlan jälkeen. Tammikuussa oli sitten oikean häämatkan vuoro, kun lensimme kahdeksi viikoksi Mauritiuksen lämpöön. Suureksi yllätykseksi honeymoon sai hunajakuun mukaisesti neljännen viikkonsakin, sillä saimme ystäväperheeltä häälahjaksi viikon heidän omistamassaan kelohonkamökissä Rukalla. Viime viikon vietimme tämän häälahjan parissa ja olimme kutsuneet mukaan molempien perheenenjäseniä kiitokseksi heidän avustaan häiden järjestämisessä. 

Olemme suunnanneet viime vuosina joka kevättalvi pohjoisen maisemiin ja vakuuttuneet kerta toisensa jälkeen sen olevan meidän juttumme. Näin lumettomana talvena reissua odotettiin vielä palavammin. Kajaanin korkeudella ei ollut vielä lunta ja matkaseuruetta rupesi hieman epäilyttää, josko perillä odottaisikin yhtä lumeton maisema kuin kaikkialla muuallakin. Tälläkään kertaa pohjoinen ei pettänyt, vaan Kuusamosta löytyi puolimetriset kinokset ja koko viikko oli aktiivilomaa parhaimmillaan: hiihtämistä, laskettelua ja moottorikelkkailua. Iltaisin juotiin punaviiniä ja pelattiin lautapelejä. 

Vaikka Ahvenanmaalla ja Mauritiuksella olimme tietenkin kahden, toimii pohjoisen loma isommalla porukalla hyvin. Jokainen säntää aamuisin omiin tekemisiinsä ja illat istutaan yhdessä. Tosin yksi yhteinen tekijä reissuporukalla täytyy olla ja se on kiinnostus talviurheiluun, sillä viikkoa ei kukaan jaksa istua mökissä lukemassa eikä Rukan seutua suotta mainosteta luonnon omaksi huvipuistoksi. Hieman kiinnostaisi matkata pohjoiseen myös lumettomaan aikaan, mutta silti jo alustavasti päätimme, että ensi keväänä suunta taitaa olla ylöspäin ja kohteena Levi. Tunturimaisema on ehdottomasti satojen autossa istuttujen kilometrien väärti.

 

 

Kommentit

Kirjailijatar (Ei varmistettu) http://tuulennaapurina.blogspot.com

Minä olen vain kaksi kertaa käynyt Lapissa talvella, mutta kummallakin kerralla olen ihmetellyt, miksi en käy useammin. Luonto siellä on niin huikean kaunis.

ElinaPK
Sataman valot

Pohjoisen luonto on kaunis ja avara. Siksi tuntuu, että pala sydäntä jää aina noihin maisemiin. Toivon näkeväni ne vielä joskus myös lumettomana. Vielä en ole nähnyt.

Kirsi-Maria (Ei varmistettu) http://kirsimaria.wordpress.com

Mahtavia kuvia! Minua kiinnostaisi Ruka myös talvikohteena, ja ehkä myös Koli. Oletko sinä käynyt tunturien hiihtokeskuksissa? Levin rinteistä löytyy loivia ja leveitä minunkaltaiselleni aloittelijalle, mutta hiihtäjälle suosittelen kyllä myös Yllästä. Siellä on mahtava latuverkko (ilmeisesti parempi kuin Levillä, tosin Levillä en ole hiihtänyt) ja kuitenkin myös erinomaiset laskettelurinteet. Lisäksi Levi on leimallisesti kauppoja ja bileitä, Ylläs vähän vähemmän diskoilukeskittynyt.

ElinaPK
Sataman valot

En ole käynyt kummassakaan, vaikka molemmat kiinnostaisivat. Saariselällä olen käynyt pari kertaa, mutta siellä olin vain kerran rinteessä enkä lainkaan laduilla. Ensi vuoden kohteeksi suunnittelimme jo hieman Leviä juurikin paikan monipuolisuuden takia, vaikka toisaalta tämänkin vuoden reissulla yöelämä jäi kokonaan näkemättä, kun energia kului niin tehokkaasti päivän ulkoiluissa. Rukalla olen käynyt monta kertaa, sillä lapsena isä järjesti meille aina majoituksen rajavartiolaitoksen kautta, minkä vuoksi Kuusamo oli tietenkin luonteva kohde. Nyt viime vuosina olemme olleet muutamia kertoja juurikin tuolla tuttavien mökillä. Kuitenkin olisi hauskaa nähdä myös muita pohjoisen kohteita, sillä kuten Ivalossa asuva ystäväni totesi, ei Kuusamo ole vielä Lappi. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.