Salakapakan hämyssä

Sataman valot

Lokakuun lopussa täytän kolmekymmentä vuotta. Olin jo reilu vuosi sitten ajatellut, että olisi hauska pitää juhlat, joiden teemana on 1920-luvun salakapakka. Ajattelin, että se olisi sopiva teema pimeän loppusyksyn juhliksi ja sopisi juuri minun syntymäpäiväjuhlikseni siksi, että pidän historiasta ja 1920-luku on aikakausi, joka kiinnostaa minua kovasti. Aikakauden politiikka ja kulttuurihistoria on kiinnostavaa sekä myös se, minkälainen mielikuva jälkipolville on muodostunut: 1920-luku oli levoton ja kiihkeä kuin jazzmusiikin rytmit ainakin, 1920-luku oli aika kahden aikakauden ja kahden erilaisen maailman välissä. 1920-luku oli tyylikäs, moderni ja villi. En osaa liittää siihen sellaista rauhaa ja vanhan hyvän ajan tunnelmaa kuin Belle Époqueen, vaikka ilman muuta myös 1920-lukua voi katsella nostalgian sumentamat linssit päässään. Ja juuri nostalgiset mielikuvat tekevät aikakaudesta hyvän juhlien teeman olipa kyse sitten keskiaikabileistä, salakapakkabileistä tai kasaribileistä.

Vaikka juhlien teema oli pyörinyt mielessäni jo kauan, ajattelin silti monet kerrat pitäisinkö juhlia lainkaan. En ole viettänyt syntymäpäivääni moneen vuoteen mitenkään muuten kuin käymällä mieheni kanssa ravintolassa syömässä. Pyöreiden vuosien täyttämistä olisi kiva juhlistaa ystävien kanssa ja silti emmin vielä siinäkin vaiheessa, kun FB-kutsu oli kutsuttavien valitsemista vaille valmiina. Ja kun sitten sen viimein lähetin ja ensimmäiset olivat klikanneet osallistun-nappia, kasvoi into valtavasti! Ehkä tämä nyt sitten kuitenkin on hyvä juttu ja illasta tulee tosi kiva ja onnistunut piristys keskelle pimeintä syksyä!

1920-luku on siinä mielessä helppo teema, että teeman mukaan pukeutuminen onnistuu ihan vain omaan vaatekaappiin kurkkaamalla. Mieheni suunnitteli pistävänsä tumman puvun ja ostavansa rusetin kaulaan ja hatun, jos sopiva osuisi kohdalle. Itse yritän löytää mekon, ehkä simppelin polvipituisen pikkumustan, mutta joka tapauksessa sellaisen, jolla olisi käyttöä muutenkin. Ja helmiä kaulaan ja hiuspanta otsalle! Kenties pitkät hansikkaat? Olen miettinyt jo tarjoiluja ja ohjelmaa teeman ympärille ja toivon vieraiden heittäytyvän hyvällä asenteella teemaan mukaan, vaikka kaikkein suurin asia on tietenkin se, että ilta olisi iloinen ja rento ja saisin viettää syksyisen lauantai-illan hyvien ystävien seurassa.

 

 

kuva Pinterest

Kommentit

annam_
anna k.

Kiva, että päätit pitää juhlat ja vielä teemalla! Minun ja ystäväni yhteiset fiftarisynttärit keväällä olivat tosi kivat, kannatti siis juhlat järjestää. Uskon, että sullekin jää illasta paljon hyviä muistoja. :)

ElinaPK
Sataman valot

Minäkin uskon, että illasta tulee hyvä ja nyt olen siitä kovin innoissani! :)

veera-s

mulla on asukokonaisuus jo mietitty! ;)

ElinaPK
Sataman valot

Jee!!! Mulla mekko puuttuu vielä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.