Tyttö töissä

Sataman valot

Pian on maaliskuu puolessa välissä! Alkuvuosi on hurahtanut käsittämättömän nopeasti. Energia on kulunut pääasiassa töissä, sillä tammikuussa aloittamani uusi työ on monipuolisempi ja haastavampi kuin yksikään työni tätä ennen. Enimmäkseen olen tosi innoissani ja toisinaan sen sijaan vain helpottunut saadessani yhden työpäivän pulkkaan tai jonkin ison tehtävän valmiiksi. Olen monessa asiassa keltanokka ja pyrin tekemään parhaani eikä se aina riitä: viimeksi muutama päivä sitten vanhempi mieshenkilö tuli kysymään eräästä asiasta lisätietoa ilman, että oli ottanut etukäteen yhteyttä, mikä on asiantuntijatyössä se kaikkein varmin tapa, koska tutkijat eivät ole kuin nakkikioskin myyjät, joilta saa täyden annoksen siltä istumalta, vaan kattavaan vastaukseen tarvitaan aikaa. Etsin miehelle kuitenkin tietolähteitä ja valokuvia, mutta aihe ei ollut muistinvaraisesti minulle kovin tuttu, joten kiitokseksi tästä sain tytöttelyä, käytäntöjemme vähättelyä sekä kysymyksen: "Milloin tänne saapuu joku, joka tietää asiasta enemmän tai ainakin paremmin kuin sinä?"

Harmitti tietysti, vaikka nämä tilanteet täytyy jättää omaan arvoonsa, koska meitä on niin älyttömän moneen junaan. Ja toisaalta samalla täytyy muistuttaa itseään, että koko ajan kehittyy ja oppii lisää niin kuin kuuluukin, koska kukaan ei ole rautainen ammattilainen heti, vaan vasta kokemuksen karttuessa. Nyt ainakin sitä kokemusta ja oppia kertyy todella paljon ja vuoden kuluttua olen varmasti paljon valmiimpi hakemaan monipuolisemmin erilaisia oman alani töitä. Ja onneksi työyhteisöni on tosi hyvä ja saan tarvittaessa tukea ja ohjausta ja he luottavat siihen, että osaan. Se on tosi tärkeää, vaikka meillä jokaisella onkin selkeä oma vastuualue ja tontti, jota jokainen hoitaa hyvin itsenäisesti.

Ja sitten kuitenkin saman päivän iltana vedin töissä kevään toisen lukupiirin ja vaikka työpäivä venähti iltaan, on lukupiiri hurjan innostava ja energiaa antava.

Silti tällä viikolla olen ollut aivan erityisen onnellinen siitä, että parin viikon kulutta pakkaamme sukset ja ulkoiluvaatteet autoon ja suuntaamme Napapiirin pohjoispuolelle lomailemaan. Kyllä se katkaisee tämän hektisen kevään ihanan rennolla tavalla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.