Vakka löysi kantensa

Sataman valot

- Me ollaan oltu kohta vuosi naimisissa. Onko ollut kivaa? kysyin mieheltäni tässä eräänä iltana. Mies vastasi myöntävästi ja sanoi, että aivan kuin olisimme olleet naimisissa jo paljon pidempään. Onneksi hän tarkoitti sitäkin vain hyvällä, sillä niin tasapainoinen tämä avioliittomme ensimmäinen vuosi on ollut. Ja tasapainoisella en suinkaan tarkoita tylsää, vaan ennen kaikkea sitä helppoutta, kun toista osaa lukea kuin avointa kirjaa ja itse saa olla juuri sitä mitä on ja tietää sen riittävän. Toivon suuresti, että tämän me osaisimme säilyttää tulevinakin vuosina.

Viime aikoina olen miettinyt parisuhdetta ja sen hoitoa aivan erityisesti. Mitä hyvään ja toimivaan parisuhteeseen tarvitaan? Minun listaani kuuluvat luottamus ja rehellisyys. Tunteet, puhdas rakkaus. Listaani kuuluvat myös kumppanin kunnioitus: hyvä parisuhde korostaa molempien osapuolten hyviä puolia eikä murenna kummankaan itsetuntoa. Nuo hyvän suhteen ainekset ovat varmaan jokaisella erilaiset ja huomaan oman listani elävän sen mukaan mitä kauemmin elän samassa suhteessa, sillä suhde kypsyy ja syvenee, muuttaa muotoaan. Esimerkiksi me riitelimme 3-4 vuotta sitten aivan erilaisista asioista kuin nyt. Minä olin herkästi mustasukkainen, koska olin niin epävarma. Jouduin tekemään itseni kanssa kovasti töitä päästäkseni tuosta typerästä, myrkyllisestä ja täysin turhasta tunteesta eroon, koska järki tiesi, että vika oli minussa eikä suinkaan miehessäni. Nyt on ihanaa ja helpottavaa huomata, etteivät mustat sukat ole pyörineet jaloissani enää aikoihin, vaan me tulemme ja menemme yhdessä ja erikseen ilman, että kummankaan tarvitsee jännittää tai epäröidä.

Olin aika kauan yksin ja koin monenlaisia sydänsuruja. Silloin suurin haaveeni oli löytää ihminen, jonka kanssa on hyvä olla. Viis siitä, millaisessa työssä hän on, miltä hän näyttää tai mitä harrastaa - haaveilin ihmisestä, jonka kanssa viihdyn ja jonka seurassa tunnen oloni turvalliseksi, rakastetuksi ja riittäväksi. Sitten hän kirjaimellisesti käveli eteeni ja vaikka alkuhuuman perhoset ovat laantuneet vatsanpohjalla näiden viiden vuoden kuluessa, pidän yhä tukevaksi rakennettua suhdetta niin valtavassa arvossa, että muistan arvostaa sitä myös suvantoaikoina, kun on kiirettä, väsymystä ja kireyttä. 

Kommentit

Suketus (Ei varmistettu) http://suketus.blogspot.fi

Luottamus onkin tosi tärkeää. Vaikka olisi tuulista, jopa myrskyä, tietää kuitenkin, että se toinen seisoo siinä, on ja pysyy. Se on hieno tunne ja itselleni ainakin ihan ehdotonta. Lisäksi on tärkeää, että on omia juttuja ja menoja, omaa rauhaa ja yksityisyyttä myös. Sopivassa suhteessa yhteisen kanssa tietenkin.

Me olemme olleet kohta kymmenen vuotta yhdessä. Hurjaa. :)

Onnea tulevaan ensimmäiseen hääpäivään!

ElinaPK
Sataman valot

Allekirjoitan täysin tuon luottamuksen siitä, ettei toinen ole lähdössä mihinkään, vaikka mikä olisi. Epävarmuus tekee niin paljon hallaa suhteelle, minkä juurikin tuollainen luottamus korjaa. Oman ja yhteisen ajan tasapaino on myös tärkeää, koska itseään ei saa kadottaa, vaikka elämän jakaisikin toisen kanssa.

Onnea teille kymmenestä vuodesta! Se on hieno saavutus! :)

Anu Johanna

Onnea lähestyvän ekan vuosipäivän johdosta! Ja siitä myös, että oot kasvanut ihmisenä ja oppinut luottamaan. :) Tiedän itsekin, että se voi olla vaikeaa, mutta myös tärkeää parisuhteen onnistumiseksi.

ElinaPK
Sataman valot

Kiitos! Nämä ovat niitä juttuja, joissa tarvitsee peiliin katsomisen taitoa, koska parisuhteesta tuskiin saa tasapainoista ja hyvää, jos keskittyy vain siihen, mitä toinen tekee tai ei tee. Ja ihmisenä kasvaminen ei lopu koskaan, mikä on oikein hyvä juttu. :)

veera-s

ElinaPK
Sataman valot

:)

IlonaS (Ei varmistettu) http://salonkijuoruja.wordpress.com

Oi ihanaa, vuosipäivä jo? Onnea teille!
Ja olipa hauska törmätä sinun blogiisi ihan yllättäen täällä, en nykyään enää juuri edes lue mitään blogeja mutta nyt olin etsimässä yhtä juttua Lilystä (en löytänyt) - ja sattuman oikusta klikkasin blogiisi. :)

ElinaPK
Sataman valot

Kiitos! Ja tervetuloa, hauska sattuma! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.