Kaunis, lämmin, lokakuinen Budapest / osa 1

Olimme äitini kanssa vajaan viiden päivän reissulla Budapestissa lokakuussa. Ystäväni on siellä syksyn vaihdossa, joten oli oiva tilaisuus ensinnäkin nähdä ystävääni ja toisekseen hyödyntää hänen Budapest-tuntemustaan. Olen viime vuoden kesänä myös käynyt k.o. kaupungissa mutta serkkuni kanssa emme shoppailuilta ja bilettämisiltä paljoa nähtävyyksiin kerenneet tutustumaan. Tällä kertaa äitini kanssa taas kiersimme kutakuinkin kaikki haluamamme nähtävyydet loman aikana juuri sopivasti, jalkasäryistä ja univeloista huolimatta.

Olen jakanut reissukuvat kolmeen osaan, tässä siis osa 1.

 

Shoppailukatu Vaci Utcalla viinillä ja kylkiäisenä tarjotuilla juustoilla. Tänne suuntasimme heti tulopäivänä. Samalla kertaa näimme ystäväni ruokailun merkeissä. Illalla jaksoimme vielä äitini kanssa pienen lepotauon jälkeen käväistä juutalaiskorttelin kertti-baarissa tacoilla. 

IMG_0790.jpg

Budapest Fashion -hotellimme oli siisti ja viihtyisä, näköala ikkunasta oli kuitenkin varsin karu. Ikkuna oli tosin aina verhojen peitossa ja muutenkin korkealla – eipä niitä maisemia hotellille oltu tultu tuijottelemaankaan. Tuollaisia karuja ja rappeutuneita seinämiä näkyi paljon ja pienen alkuhämmennyksen jälkeen talot alkoivat näyttää kaikessa karuudessaan äärettömän kauniilta. Ja niistä kauniista taloista olen aikamoisen monta kuvaa räpsinytkin!

IMG_0794.jpg

Ensimmäisenä kokonaisena päivänä äitini pääsi ekaa kertaa elämässään kulkemaan metrolla. Kävelimme Parlamenttitalon ohi ja Tonavaa pitkin kohti määränpäätämme jokiristeilyä.

IMG_0816.jpg

IMG_0821.jpg

IMG_0831.jpg

Paikallisoppaamme eli ystäväni osasi kertoa että nämä rautakengät ovat jokeen ammuttujen juutalaisten muistolle. 

IMG_0833.jpg

Budaa ja Pestiä yhdistää upeita siltoja, tässä ehkä suokkarini eli ketjusilta.

IMG_0837.jpg

Parlamenttitalo veneestä kuvattuna – aika vaikuttava rakennus!

IMG_0862.jpg

IMG_0866.jpg

Jokiristeily jätti meidät 1.5 tunniksi keskellä Tonavaa sijaitsevalle Margitinsaarelle. Suosittelen ehdottomasti käymään siellä, oli hassua kun saari oli niin vehreä ja kaupunki taas noh, kaupunki.

IMG_0900.jpg

IMG_0909.jpg

IMG_0913.jpg

Luostarin rauniot saarella

IMG_0929.jpg

IMG_0943.jpg

IMG_0951.jpg

Emme ehtineet kiertää kuin saaren toisessa päässä, jäipähän jotakin ensi kertaan. Tuollaisella riksalla olisi ehkä ehtinytkin kiertää koko saaren.

IMG_0954.jpg

Kilppareita!!

IMG_0957.jpg

IMG_0966.jpg

Risteilyn jälkeen jatkoimme rautaiseen kauppahalliin. Totesin että jos asuisin Budapestissa niin hankkisin ehdottomasti aina vihannekseni tuolta, näyttivät niin hyvältä! Ostimme mm. tuliaiseksi chilipaprikatahnoja ja -mausteita.

IMG_0980.jpg

IMG_0987.jpg

IMG_0992.jpg

Kauppahalli ulkoapäin

IMG_0998.jpg

Rakennuksia ihastellessa matkat taittuivat nopsaa jalkaisinkin, vaikka aika paljon käytimme myös julkisia niiden helppouden vuoksi.

IMG_1011.jpg

IMG_1022.jpg

Ystäväni liittyessä seuraan oli rattoisaa käydä pizzalla ja viinillä ja muutenkin kiertelemässä illalla. Pelkällä villatakilla pärjäsi muuten hyvin myös iltaisin/yöllä ja päivisin yleensä olin lyhythihaisessa.

IMG_1047.jpg

IMG_1048.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *