Paras ensin

IMG_0012.JPG

Aloitetaan tärkeimmästä. 

On hyviä saunoja ja loistavia löylyjä, mutta sitten on se yksi ylitse muiden. Oman mökkisaunan löylyt taitavat olla useimmille ne makoisimmat. Kokemus on tottakai subjektiivinen, mutta mitäpä siitä. Tunteeseen liittyy muistoja, tuttuja tuoksuja ja kesäisen illan kiireettömyyttä. 

Kuvassa on meidän mökin sauna kesäillan hämärässä. Mökkirakennukset ja sauna on rakennettu pääosin 1960-luvulla, mutta tämä ei ole lapsuuteni kesänviettopaikka. Hankimme kesämökin vanhempieni ja sisarusteni kanssa vasta vuonna 2007. Paikka on kylläkin lapsuuden maisemissa Etelä-Pohjanmaalla – vesialueen pienuus taitaa paljastaa ettei olla järvi-Suomessa…

Minullekin oma mökkisauna on se paras. Sijainti lähes veden päällä on vanhan saunan etuja, nykyään rantasauna ei saa sijaita vesirajassa. Uimaan pääsee pulahtamaan melkeimpä lauteilta, harva lattialaudoitus päästää sopivasti happea löylyhuoneeseen, ja vanha puukiuas jaksaa vielä tarjota lempeät löylyt. Kokemukseen liittyy aistituntemusten lisäksi toki muutakin: esimerkiksi lomalla olon stressittömyyttä, laatuaikaa läheisten tai oman itsen kanssa.

Millainen on sinun tärkein saunasi?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *