Kalasoppaa kultalautasilta
Nämä kauniit, valkoiset mummon vanhat lautaset ovat mainiot kalakeittoa varten. Kyllä kultareunaisilta lautasilta kelpaa syödä!
Emalinen kalakattila taas on toisen mummon peruja. Se on ollut säilytyksessä pienen keittiömme kaapin päällä. Ensiksi somisteena ja uudessa kodissa se siirtyi kaappiin, lähinnä tilaa viemään. Nämäkin tatavat löytää paikkansa mökiltä!
Kalakeiton ohje:
8 dl vettä
8 kokonaista maustepippuria
1 kalaliemikuutio
1 sipuli
5 isoa perunaa
5 isoa porkkanaa
400 g perattua lohta
1 tl suolaa
2 dl kermaa
tilliä
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää maustepippurit, kalaliemikuutio ja hienonnettu sipuli. Keitä n. 5 min. Lisää perunat ja porkkanat pieninä paloina. Jatka keittämistä 10-15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.