Betoninharmaa

 

Betoni on jostain syystä kiehtonut minua rakennusmateriaalina viime vuosina. Erityisesti pidän hieman karheasta ja elävästä pinnasta ja valuvaiheessa valumuotin siihen jättämistä puukuvioista. Haaveilin saavani nykyiseen asuntoomme yhden betoniseinän, mutta kyseisessä tilassa sitä ei ollut mahdollista toteuttaa, joten maalasimme seinän Tikkurilan Tunto karhea efektimaalilla, jonka sävytimme harmaaksi. Silti haikailen yhä oikeaa betoniseinää.

 

betonin1.jpg

 

Haaveilin myös jossain vaiheessa norjalaisvalokuvaaja Tom Hagan tapetista, johon on painettu betonikuvio. Sekään ei lopulta pätynyt kotiimme, sillä hinta taisi tuolloin ylittää remonttibudjettimme ja valitsimme lopulta Tapettitalon kotimaisen 50-luvun tapetin. Nyt Hagan ConcreteWall collection näyttää laajentuneen ja valikoimasta löytyy runsaasti betoni-ihanuuksia!

 

betoni3.jpg

 

Mökillä en ehkä kuitenkaan haluaisi käyttää betonia sisätiloissa, jotka on tarkoitus tehdä puusta. Tuskinpa sinne tapettiakaan tulee. Saunassa ja pukuhuoneen lattiassa betoni voisi toimia paremmin. Ehkä myös terassin seinämän voisi valaa betonista?

 

betoni2.jpg

 

Jos betonipintaa ei muualla päätetä toteuttaa, niin ainakin sitä voisi hyödyntää mökin terassilla ja pihalla ruukuissa, koristeissa tai veistoksissa. Ehkä ensi vuoden voisi startata betonikurssilla?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *