Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä!

Rakennusprojektissa tuskin koskaan homma sujuu niin kuin on suunniteltu. Meillä homma jumiutui rakennuslupaprosessin etenemiseen. Puheiden mukaan lupa piti saada kahdessa viikossa, mutta joihinkin kuviin tarvittiin hieman tarkennuksia ja luvan myöntämiseen meinasi vierähtää reilut kaksi kuukautta.

Koska rakennusmateriaalit, kuljetukset, miehitys ja kesälomat oli jo sovittu on homman edettävä kutakuinkin aikataulujen mukaan. Emme kuitenkaan saaneet yhteyttä rakennustarkastajaan, jolta olisimme voineet tarkemmin kysyä mitä asioita meidän pitäisi täydentää ja odottelu alkoi olla jo aika tuskastuttavaa. Emme me voineet aloittaa töitä vasta sitten kun lomat on jo pidetty!

Viime hetkellä saimme yhteyden tarkastajaan, uudet piirrokset tulostettua ja veimme ne perjantaina aamutuimaan viraston auetessa tarkastajan pöydälle ja saimme papereihin leiman. Lisäksi piti täyttää vielä takaussitoumus, jotta voimme aloittaa rakennusprojektin ennakkoon.

Viikonloppu vierähtikin siivoushommissa. Mökin alusta on saatu putsattua mullasta, sammalista ja juurakoista. Homma olikin hieman vaikeampaa ja hitaampaa kuin kuvittelimme. Avuksi tarvittiin harava, lapio, heinähanko, rautakanki, moottorisaha, pora ja kottikärryt. Kampesimme juuria ylös ja lopulta viimeinenkin jästipää irtosi.

kanto_0.jpg

Puiden juurissa piilee käsittämätön määrä voimaa. Juuret olivat kaivaneet ja murtaneet kalliota vuosikymmenten saatossa. Juurien verkosto piteli maata tiukasti kiinni ja niiden irrottaminen oli hankalaa. Harvemmin tulee myöskään ajateltua paljonko biomassaa jalkojemme alla onkaan! Kolme päivää riivimme käsivoimin, multaa kynsien alla, mutta lopulta saimme kallion putsattua mökin kohdalta!

juuret_0.jpg

Maa-aines kuljetettiin täytteeksi mökin takana olevaan notkelmaan, kosteikkoalueelle, joka keväisin täyttyy vedellä. Tavaraa kertyi varmaan kottikärryllinen jokaista mökin neliömetriä kohden. Täytyy vielä hieman tasoitella multapaakkuja, kunhan siihen on joskus paremmin aikaa. Toivottavasti en saa ensi kesänä villitystä kuskata tuota samaa multaa mökin nurkille kukkapenkin tai kasvimaan pohjaksi.

notko.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *