Kalasoppaa kultalautasilta

Nämä kauniit, valkoiset mummon vanhat lautaset ovat mainiot kalakeittoa varten. Kyllä kultareunaisilta lautasilta kelpaa syödä!

p1113874_0.jpg

Emalinen kalakattila taas on toisen mummon peruja. Se on ollut säilytyksessä pienen keittiömme kaapin päällä. Ensiksi somisteena ja uudessa kodissa se siirtyi kaappiin, lähinnä tilaa viemään. Nämäkin tatavat löytää paikkansa mökiltä!
 

p1113882_1.jpg

 

Kalakeiton ohje:
8  dl vettä
kokonaista maustepippuria
1 kalaliemikuutio

1 sipuli
5 isoa perunaa
5 isoa porkkanaa
400  g perattua lohta
1  tl suolaa
2  dl kermaa
tilliä

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää maustepippurit, kalaliemikuutio ja hienonnettu sipuli. Keitä n. 5 min. Lisää perunat ja porkkanat pieninä paloina. Jatka keittämistä 10-15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.
 

p1113889_0.jpg

 

koti sisustus ruoka-ja-juoma