Luontohavaintoja

 

Luontohavaintojen teko on olennainen osa mökkeilyä. On hauska pitää kirjaa nähdyistä eläimistä, kasveista, pyydystetyistä kaloista ja muista havainnoista. Vuosien jälkeen on kiva lueskella mitä minäkin vuonna on nähnyt ja mihin aikaan vuodesta havaintoja on tehty.

 

pollo.jpeg

Löysin aivan ihastuttavan pienen vihkon, joka on kuin suunniteltu luontohavaintojen kirjaamista varten!

 

titi.jpeg

 

Lapsuuden mökkimuistoihin kuuluu myös kasvi-, lintu-, ja kalakirjojen tutkiskelu. Niitä voisin vieläkin selailla päivät pitkät. Noin neljä vuotta sitten aloin kaipaamaan noita kuvakirjoja ja aloin etsimään vastaavia omaan kotiin. Se ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin, sillä parhaimmat kirjat olivat muidenkin suosiossa ja vaihtoivat nopeasti omistajaa antikvariaattien välityksellä. Pari kertaa kävi niin, että juuri edellisenä päivänä joku oli ehtinyt ostamaan etsimäni kirjan.

 

kala.jpeg

Suurta riemua tuotti, kun vihdoin löysin jonkin etsimäni kirjan. Näistä kirjoista osa on edellisen omistajan hylkäämiä ja löysin ne ilmaiseksi kirjaston kierrätyshyllystä. Muutaman olen ostanut kirpputoreilta. Nyt ne odottelevat sopivaa mökkihyllyä, josta ne voi poimia tarkistaakseen mikäs lokki se rantakivellä seisookaan.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *