Pulpettikatto vai harjakatto

Mökin paperiasioita edistellään hiljalleen ja suunnitelmatkin etenevät. Aamukävelyllä pohdimme kattoa, joka on viime päivinä askarruttanut kovasti. Näillä näkymin katoksi valikoituu pulpettikatto, sillä se on yksinkertainen tehdä. Se on myös edullisempi rakentaa kuin harjakatto, joka vaatii kattotuolit, jotka pitäisi ostaa valmiina ja niiden kuljetuskin toisi ylimääräisiä lisäkustannuksia.

kuva_1_0.jpg

Pulpettikaton suuntaakin meinasimme jo vaihtaa, mutta se ei oikein onnistu sillä suuret ikkunat on suunnattu merelle. Jos katto nousisi kolmen metrin korkeuteen metsän puoleisella seinällä, jonne on tulossa vain pienet ikkunat, tulisi sisätilasta jotenkin hassu. Suurten ikkunoiden on tarkoitus tuoda runsaasti luonnonvaloa mökkiin, jonne ei tule sähköä. Toisaalta yritämme välttää liiallista auringonporotusta ja kuumuutta.

Töölönlahden rannalla sijaitsevan talviteloilla olevan Kioski Tyynin katto antaa ehkä hieman osviittaa mökin katosta. Toki mökistä tulee paljon suurempi, mutta lippa tulee kutakuinkin saman verran ulos, antamaan hieman varjoa aurongonpaisteelta.
 

kuva_2.jpg

 

kuva_3.jpg

 

LUX Helsingin valotaidetokset tuovat hieman valoa muuten niin ankeaan tammikuuhun!
 

kuva_4.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *