Puumökki meren rannalla

Se on se haave. Harmaaksi mökin saa maalamatta, kun tekee sen lehtikuusesta. Lehtikuusi harmaantuu ajan myötä, eikä se kaipaa erityistä pintakäsittelyä. Materiaalina se tosin on hieman hintavampaa, mutta sitten ei tule maalikustannuksia ja sitä maalaamisen vaivaa. Harmaantunut puu sopii yhteen myös harmaiden kallioiden ja männynrunkojen kanssa. Aiemmin sitä on kuulemma käytetty laivanrakennuksessa ja se sopiikin hyvin kosteaan ulkoilmakäyttöön järeyden ja kestävyytensä ansiosta. Eli mainio materiaali meri-ilmaan.

img_3211.jpg

Mökin ulkolaudoitus ja terassi tehdään siis Siperian lehtikuusesta. Sisälaudoitus taas männystä. Runko kootaan kuusesta ja kuusivanerista. Lämpöeristeeksi valitsemme sekä seiniin, että alapohjaan puukuidusta valmistetun Ekovillan.

img_3210.jpg

Sisältä mökki saisi olla mahdollisimman valoisa, joten vaaleat puunsävyt ja valkoinen ovat toivottuja. Tulossa ei kuitenkaan ole missään tapauksessa mitään kellertävää puupanelointia, vaan mäntylattia petsataan esimerkiksi tammensävyiseksi. Tammi on siitä kätevä sävy, että se ei ole liian vaalea eikä liian tumma, eli pölyt ja roskat maastoutuvat siihen juuri sopivasti. Koko ajan ei siis tarvitse olla harjan kanssa heilumassa! Lattialaudan leveys on vielä pohdinnassa, eli laitetaanko 145 vai 90 mm leveää. Lautaseinät ja -katto voisivat taas olla valkoisiksi maalatut.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *