Ristiin rastiin

Tallinnassa käydessämme löysimme ihan sattumalta Karnaluks -nimisen käsityötarvikekaupan, josta ostimme sohvaan sopivaa, napakkaa, mustaa nauhaa, jota päätimme käyttää sohvassa hapertuneen nahkanauhan ja säkkikankaan sijaan. Kauppa sijaitsee Tartu maanteen varrella, Stockmannin lähellä ja raitiovaunuilla 2 ja 4, pääsee lähes oven eteen. Kaupan löytyminen oli onni, sillä Suomesta en ole vastaavaa materiaalia kangaskaupoista löytänyt, eikä verhoomot ole iltaisin tai viikonloppuisin auki, joten etsiskelykin on ollut hieman ongelmallista.

8.jpg

Karnaluksissa oli aivan mieletön valikoima erilaisia nauhoja, lankoja, helmiä, tylliä, korutarvikkeita, huopaa, kankaita, ketjuja ja mitä nyt käsityöharrastajan mieleen voikaan juolahtaa. Liikkeessä on niin paljon kaikkea, että sinne mennessä on paras olla tarkasti tiedossa mitä etsii, muuten aikaa ja rahaa saa kyllä kulumaan! Me etsiskelimme tietynlaista nauhaa sohvaan ja sen löysimme.

9.jpg

Sohvan istuinosaan kiinnitimme nauhan ristiin, jolla saatiin hieman lisätukea ja jäykkyyttä. Selkänoja olikin hankalampi toteuttaa, sillä reunoissa ei ollut kiinnitysmahdollisuutta nauhalle. Lisäksi selkänojassa nauha tulee näkymään takapuolelta, mikäli sohvaa ei aseta seinää vasten.

12.jpg

Jonkin verran aikaa meni suunnitteluun, mittailuun ja laskeskeluun, miten nauhat saa rytmitettyä sopivasti. Selkänojan alkuperäinen nahkanauha oli paljon kapeampaa, mutta uutta leveää nauhaa ei saanut kiinnitettyä samalla tavoin, joten nauhat eivät mene niin paljon ristiin kuin alunperin. Pääasiassahan sohvalla istuessa paino kohdistuukin istuinosaan, joten selkänojassa tukea ei niin paljon edes tarvita.

10.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *