Tulisijat avotakasta kaminaan

Mökillä tulee luonnollisesti olla takka. Takka lämmittää ja tarpeen tullen myös kuivattaa pois ylimääräisen kosteuden. Mökillä kuitenkin oleskellaan pääasiassa kesällä, jolloin takalle ei välttämättä ole kovin suurta tarvetta. Tunnelmaa se kyllä loisi! Avotakka olisi kiva tunnelmanluoja, mutta lämpöä se ei ehkä niin paljoa anna.

Itse muuraamalla saisi juuri sen mallisen takan kuin haluaa. Olemme myös pohtineet, josko takka hankittaisiin vasta myöhemmin, kun selviää millaiset tarpeemme tulevat todellisuudessa olemaan.

stockholm-korkea_contentfull.jpg

Nordpeisin Stockholm-sarjan yksinkertaisen tyylikäs takka olisi upea valinta. Tämän kaunokaisen bongasin taannoin Habitare-messuilta.

Toisaalta perinteinen, uustuotantoon tullut suomalainen Porinmatti on nykyisin yllättävän tyylikäs! Siihen saisi lisävarusteena keittolevyn, joka olisi hyödyllinen ratkaisu, sillä kaasun loppuessa tai mökkiä lämmittäessä voisi samalla lämmittää vaikka iltateet. Porinmatin designin yksinkertaisuus hivelee silmääni ja lisäksi se on puupihi, joten halkoja ei tarvitsisi jatkuvasti olla hakkaamassa.

matti.jpg

Kuvat valmistajilta: Nordpeis, Porinmatti, SVT

Kompakti, edullinen ja myös kotimainen järkiratkaisu voisi olla SVT:n Sissi kamina. Sen saa myös valkoisena, mutta mustassa versiossa tummat luukut eivät pistä niin paljon silmään. Sissi on myös varustettu keittotasolla, jota käytännöllinen mökkeilijä suosii. Musta kamina voisi myös näyttää hyvältä valkoisten seinien parina.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *