Talvipyöräilyn kausi lähestyy.

Huokaus, juuri tuli hankittua käytetty Rossanon hybridi kun pitäisi jo katse suunnata tulevaan talveen ja siihen että mitenkäs tästä eteenpäin, talvipyöräilyä kohti. Elämäni muuttui tänä kesänä tavallaan radikaalisti kun päätin ottaa sen ratkaisevan askeleen ja tehdä töitä terveyteni eteen, sitouduin sellaisiin työvuoroihin että ei silloin kulje juna eikä bussitkaan enää töihin joka pakottaa minut kohdata se väistämätön asia: pyöräillä töihin säästä riippumatta. Tämän lisäksi yritän vääntää salilla ihan perussettiä, käsipäivänä roikutaan ja vispataan köysiä, sekä reverse flyes tai penkkiä, jalkapäivänä tehdään kyykkyä, hypitään boxille ja nostellaan painoja jaloilla. Paineita en aseta vaan lähinnä availen paikkoja ja sitten vaan kevyttä treeniä kohti illan työvuoroa. Pari kuukautta sitten luin mitä kuuluu Vatan ruokavalioon ja olen ottanut muutamia asioita siitä omaan käyttööni, myös koska teen iltavuoroa kiinnitän huomiota enemmän terveelliseen syömiseen, vastustuskyky joutuu illan lopputunneilla aina kovaan rasitukseen. Kolme kuukautta pitää jaksaa tätä settiä. Sitten ihmetellään taas uudestaan miten tästä eteenpäin niin että olisi hyvä, stressivapaampi elämä ja yöunet ei aina sotkeentuisi vuoromuutoksista. 

Mutta niin.. Olen googlaillut viime päivät talvipyöräilystä. Voi apua! Fixie, cycloa, maastopyörää, läskiä vai perus mummopyörää. Toiset vannoo että mitä vähemmän vaihteita sen vähemmän hajoavia osia, napavaihteita, rullajarruja, levyjarruja.. Sitten mietin uskaltaako luottaa siihen että mainostavat ”ympärivuotiseen käyttöön”. Sitten rehellisesti sanoen itseäni häiritsee se pallitanko! Juu mun jalka ei nouse niin korkealle, eniten vaikeuksia usein tuottaa eräs mäki joka nousee iloisesti 60 asteen kulmassa jonka usein talutan kun tuntuu ei ja ei mä en jaksa nousta tätä mäkeä ylös. Rossanon kanssa se nousee ellen ole flunsassa. Rossanossa huomaan sen että pitää vaan nojata eteenpäin, painopistettä eturengasta kohti niin pyörällä pääsee ylös tämänkin mäen eikä niinkään että nousisi ylös polkemaan, tätä en edes kunnolla osaa, tällaistä tää on kun opettelee pyöräilemään aikuisiässä ettei kaikki mee kuin Strömsöössä. 

Tällaisia pyöriä olen nyt katellut:

Helkaman CC5 Näyttää kivan aktiiviselta, sellaiselta että ok tällä voisi taittaa työmatkat joka koostuu (hiekkatie + asfaltti) ja ehkä vähän rullallailla jossain maastossakin. Mutta toi pallitanko..! Käyrät sarvet joko menee tai sitten mulla on mielettömän kipeät hartiat. Olen viimeeksi ajellyt käyrillä 2000-luvun alussa ja olin ihan sillee apuaa…

Cresent Nikka 2017 Cressua on sanotaan että sopii ympärivuotiseen käyttöön, itseäni ehkä eniten epäilyttää Acera-osien käyttö talviolosuhteissa, eipä entisessä pyörässäni kestänyt edes kesän sateita. Toisaalta napavaihteinen ja rullajarrut kiva ehkä siinä suhteessa mitä tuo tiesuola, loska, pakkanen yms syö noita ketjuja ja vaihteiston kuntoa. 

Cresent Nikka 2016 No niin tämänhän on kuin edellinen Nikka mutta vähemmän vaihteita, mitä 20 vähemmän vaan. Painoa samat 13,50kg. Tyyliltään samantyylinen kuin nykyinen Rossanoni. 

Pelago Airisto Commuter Kaunis klassikko, näyttää samalta kuin vanha Helkaman kaunotar joka nyysittiin jo ajat sitten elämästäni. 

Katsotaan mitä tulee hankittua. Millaisiin te olette päätyneet? Kävin tänään myös intersportissa, ah ihastuin totaalisesti Adidaksen vedenkestäviin juoksukenkiin, olen tällainen kaiken hyötykäyttäjä, käytän nytkin purjehdusvaatteitani pyöräilyyn ja vice versa varmaan tulevaisuudessakin. 🙂 Olen myös alkanut seurata Instassa Emilia Lahtea, sitä sisututkijaa. Kiva että on tällaisia tyyppejä maailmassa. 

Ai niin kuulitteko siitä viikosta jolloin poliisi ratsasi pyöräilijöitä joilla ei ollut valoa. Arvatkaa kenen pyörästä lähti se valo kävelemään sillä viikolla? O.O No heido.. 😀 Onneksi lähti vaan valo eikä koko pyörä. 😀 😀 

 

Suhteet Oma elämä Liikunta Raha

Massatuotettu luomu

organic mass production

Sain eilen illalla katsottua Yleltä Luomuilluusio dokumentin. Ohjelmassa puhutaan siitä kuinka luomusta on tullut nyt tuottoisaa bisnestä jossa alkaa esiintymään kaikenlaisia väärinkäytöksiä ja unohdetaan se luomun oikea tarkoitus. Vihannekset pitää syynnätä että kaikki on samannäköisiä ja kokoisia mikä mielestäni sotii luomun perusaatteita vastaan, minä tykkään niistä hassun muotoisista perunoista ja porkkanoista jotka muistuttaa ihan välillä kikkeleitä. Epämuotoisista vihanneksista juuri näkee sen että ne on oikeasti luomua, eikä massatuotettua luomua niinkuin kaikki nykyään tuntuu olevan kaupoissa. Siirryin aikoinaan luomu jauhelihaan vain sen takia että lihassa ei olisi niin paljon antibioottijäämiä jotka vaikuttaisivat omaan kehooni. Tuo dokumentti paljastaa sen että vain siitossonnit saattavat olla vain luomua muu sitten ei olekaan tai luomuksi merkitty karja laiduntaa sellaisella alueella missä on myrkkyjä levitetty sekä talvisin ruokitaan eläimiä geenimanipoluidulla maissilla, se siitä gmo-vapaasta. Luomu broilerintuotannossa näkyy ihan samoja mitä normaalissa massatuotetussa broilerituotannossakin, kanat makavat omassa paskassaan verisinä, kuolleita lintuja sullotaan astioihin. Vihanneksia kasvatetaan hormonilannoitteilla ja vieden kylän ainoan pohjaveden. Raha tulee tuottajille tai lähinnä sen sijoittajille, ei se mene tilojen parannuksiin, työntekijöille, ympäristön hyvinvointiin vaan sillä kasvatetaan omistajien pääomaa. 

Kävin viikko sitten Kampin Ruohonjuuressa olin siellä vähän freak out kun huomasin miten räjähdysmäisesti sinne on nyt tullut massatuotettua luomua, siellä ei ole enää sellainen rento boheemius-au naturel-luomua, pientilallisten tuottajien tukemista vaan siellä tuoksuu ja näkyy raha, bisnes, asiakkailta nyhtäminen ja se myös näkyy niissä tuotemerkeissä mitä sinne on valittu. Joskus kyllä toivoisin Ruohonjuuressa olisi kanttia vaatia yritysten taustojen olevan moiteettomia eikä vaan katsoa että ahaa tässä on niinku näitä sertifikoituja luomu, vegaani, yms. merkkejä jotka voi muuten ostaa ihan rahalla. Niin kyllä luit oikein, näitä sertifikaatteja ei mitenkään myönnetä vaan niitä voidaan ostaa. Jos se firma joka ostaa eniten luomutuotettuja tuotteita asiakkailleen ostettavaksi alkaisi vaatia ihan eri laatua kuin se nyt vaatii niin yrittäjien olisi pakko alkaa muuttua. Mutta suurin ongelma tuntuu olevan meissä kuluttajissa koska emme tunnu välittävän ruoamme alkuperästä sitten kuitenkaan, meitä ei haittaa ostaa Rapunzelin ylihintaisia massatuotettuja luomutuotteita jotka ei kuitenkaan ole ihan ”puhdasta luomua” vaikka se niin väittääkin. Me luotamme siihen että kun ostamme kaupasta luomutuotettua että se olisi oikeasti puhdasta, reilulla meiningillä kasvatettua luomua koska me ostamme sitä sellaisesta liikkeestä joka antaa itsestään sellaisen kuvan heillä on se uniikki, laaja valikoima, juuri tällaisellä hengellä valittuja tuotteita, tässä ei ole kyse bisneksestä vaan ihmisten hyvinvoinnin lisäämisestä ja sen oikean tiedon kartuttamisesta. Suuresti toivoisin että tälle saataisiin loppu, ettei tarvitsisi käydä ihan pohjalla saakka ennen kuin tälle saataisiin loppu. Mutta välittääkö itseni lisäksi tästä kukaan? 

Hyvinvointi Liikunta Raha Uutiset ja yhteiskunta