Herkuton helmikuu

Kun melkein tipaton tammikuu vaihtui melkein herkuttomaan helmikuuhun..

Jatkan tuota ”hyvinvoinninvuosi 2013”-teemaa tipattomasta tammikuusta herkuttomaan helmikuuhun. Jep, helmikuu siksi, että kun se nyt sattuu olemaan vuoden lyhyin kuukausi.

Herkut, jotka ovat pannassa helmikuun ajan:

  • Vaalea leipä. Paitsi jos leipoo itse sämpylöitä. Tai menee Lappeenrantaaan, niin Rikkilän kauraleipähän on ehdoton.
  • Karkit,mukaanlukien (myös tumma) suklaa. Paitsi Jelly bean factoryn pikkurasiat, koska niiden syöminen on lähempänä tietokilpailua kuin herkuttelua..
  • Kakut, leivonnaiset ja keksit. Tässä poikkeuksena hätävaraksi ostettu kahdeksan kaurapähkinärusinasuklaamikälie-keksin pakkaus, joka sitten onkin helmikuun ainoa herkku (kaksi keksiä per viikonloppu..teoriassa..)
  • Jäätelö. Juu, ei edes hätävarana ”kalsiuminlähteenä”, sitä varten on jogurtit.
  • Viinilasilliset. Semi-tipaton jatkuu edelleen.
  • Kaikennäköset pitsat, hampurilaiset, yms. Myös kotikutoiset.
  • Ja vaikeimpana, sipsit!

Ajatuksena on siis karsia ruokavaliosta ne ylimääräiset höntöntöntöt pois. Syön jo lähtökohtaisestikin perusterveellistä ja puhdasta kotiruokaa, mutta usein huomaan napostelevani ihan turhan päiten. Tai hemmotellakseni tai palkitakseni itseäni. Jännä kun jälkeen päin olo ei sitten kuitenkaan ole kauhean hemmoteltu tai palkittu.

Ensimäisen viikon huomioita:

  • Muutama eka päivä oli yllättävän vaikeita. Käsi ihan kuin epähuomiossa ojentui kohti karkkikippoa tai keksiä päiväkahvipöydässä.
  • Yllätyin, miten usein se käsi sinne olikaan ajautumassa. Noinko paljon sitä napsii päivän aikana?
  • Eroahdistuksen mentyä ohi, herkkujen huomiotta jättäminen onkin yllättävän helppoa.
  • Kolme viikkoa vielä jäljellä. Ilman kotona tehtyjä hampurilaisia.

Hyvinvointi Liikunta Mieli