Ladataan...
Seikkailu Aasiassa

Olemme kotimatkalla. Takana on ensimmäinen lento ja 6 tunnin visiitti Hong Kongissa. Nopealla vilkaisulla vaikutti ihan mukavalta kaupungilta. Kahden tunnin päästä alkaa tappolento, 13,5 tuntia Pariisiin. Sitten vielä pari tuntia odottelua ja lento Suomeen. 24 tunnin päästä ollaan hyvällä onnella kotona taas. 

On ollut melkoinen reissu. Sanalla sanottuna ikimuistoinen. On kuitenkin ilo huomata, että kotiin tekee mieli palata. Suomessa niin moni asia vaan on paremmin. Mitä nyt aurinko voisi vähän useammin paistaa, mutta kesää kohti tässä ollaan menossa :)

Ladataan...

Ladataan...
Seikkailu Aasiassa

Tultiin tänään takaisin Cebun keskustaan lähemmäs lentokenttää. Vikat kaksi yötä nukutaan neljän tähden rantaresortissa. On uima-altaat ja kokonaan lasiset ikkunat, ilmastointi ja pehmeä sänky. Vähän huvitti, kun meijän rinkat kuljetettiin kärryillä huoneeseen. Musta ne on tehty selässä kannettaviksi.

Nyt törsätään, eli esimerkiksi maksetaan illallisesta huikeat 10 euroa per pää. Tuntuu muuten kalliilta! Huominen vielä rentoillaan ja sitten alkaa reissun paras ehkä kamalin osuus. Yli 24 tunnin kotimatka. Muuten kyllä ollaan jo mietitty, että mitä kaikkia ihania ruokia saadaan kotona kokata! Hapankorppuja, kaurapuuroa, salaattia jne. :)

Ladataan...

Ladataan...
Seikkailu Aasiassa
  • Sukelluskurssi on nyt osaltamme suoritettu! Näillä taidoilla saamme sukeltaa 18 metrin syvyyteen. Kurssi on ollut melkoinen kokemus, jota en varmasti tule unohtamaan. Olen ylpeä itsestäni, sillä selvisin kurssista englannin kielen taidoillani ja voitin pelkoni.

 

  • Helppoa kurssin käyminen ei ollut. Ensimmäisenä aamuna itkin, koska en halunnut aloittaa kurssia ollenkaan. Ajatus pinnan alle menemisesta ja pysymisestä rauhallisena 18 metrin syvyydessä tuntui mahdottomuudelta. Joni lähti jo yksin aloittamaan kurssia, mutta palasi takaisin. Iltapäivällä lähdin Jonin mukaan seuraksi, enkä ollut varma vieläkään halusinko mennä veteen vai en. Päätin kuitenkin kokeilla, ja siitä kaikki alkoi!

 

  • Sukelsimme viiden päivän aikana yhdeksän kertaa ja lisäksi luimme yli 200 sivuisen kirjan ja teimme siitä kokeen. Ensimmäiset kahdeksan sukellusta harjoittelimme erilaisia taitoja, kuten maskin ottamista pois veden alla, varusteiden riisumista ja pukemista veden alla ja pinnalla, ilman antamista kaverille, laskeutumista, nousemista ja neutraalia kelluntaa pinnan alla. Lisäksi meidän piti suunnistaa kompassin avulla ja harjoitella hätänousua, kaverin kuljettamista pinnalla ja kramppien poistamista.

 

  • Tunsin usein olevani todella pois mukavuusalueeltani. En aina meinannut ymmärtää ohjeita, saati sitten että olisin osannut tehdä saman, minkä opettaja juuri näytti. Tuntui epämukavalta uida sukelluksissa ilman maskia näkemättä minne on menossa, koska piilareiden kanssa ei suositella silmien avaamista. Kaikesta huolimatta, tai ehkä juuri sen takia tuntui mahtavalta onnistua ja saada kehuja opettajalta! Ylitin itseni!

 

  • Vasta viimeisillä sukelluksilla menimme hieman syvemmälle (12-18 metriin) ja vain ihmettelimme merielämää. Miten kaunis luonto voikaan olla! Näimme kilpikonnia, merikäärmeen, koralleja ja jättimäisen kalaparven. Kun kaloja oli kaikkialla ympärillämme, oli näky henkeä salpaava. Uskomatonta!

 

  • Nyt kurssi on suoritettu. Nämä viisi päivää ovat olleet todella rankkoja, mutta antoisia. Olen stressannut ja sukeltanut unissanikin. Olen ollut väsynyt, mutta hyvällä tavalla. Olen oikeastaan unohtanut melkein kaiken muun paitsi tämän kurssin. Onneksi mulla on ollut todella mahtava kurssitoveri! Kärsivällinen rohkaisija ja kadehdittavan hyvä sanakirja. Nyt me ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia ja voidaan jatkaa sukelluksiamme uusissa vesissä! ;)

 

  • Terkkuja Suomeen, viikon päästä mekin ollaan siellä taas. Nyt pitää nauttia lämmöstä, kun vielä voi!
Ladataan...

Pages