Ladataan...
Seikkailujen Helsinki

 

Helsingissä alkaa olemaan jo kohta ylitarjontaa elokuvissa,  tosin itse en pistä pahaksi. Tämän viikonlopun Middle-Eastern film festival järjestetään nyt toista kertaa ja tarjonta on loistava.

Lähi-itä on siirtolaisten takia erityisen hot topic ja festivaali haluaa rikkoa median luomia ennakkoluuloja.

Kaikki elokuvat näytetään sympaattisessa Kino Sheryl elokuvateatterissa. (Tosin ilmaisnäytöksiäkin oli/on Kaapelilla ja Moskeijassa!)

 

Tänään perjantaina esiintyy Paleface, Mista Tibbz ja Syyrialais-Amerikkalainen räppäri Omar Offendum. Hän sekoittaa räppi soundia ja islamilaista runoutta. Liput ovelta on törkyhalpa 10€ ja ennakkoon 8€.

Huomenna on mahdollisuus nähdä vielä useampi elokuva. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.mefahelsinki.com

Sunnuntaille jää jäljelle ilmaisnäytös joka näytetään Resalatin moskeijassa.

Ladataan...

Olen aina tykännyt Globehopen vaatteista joten kun bongasin facebookista, että Lasipalatsin myymälässä on 50% ale, suuntasin sinne töistä suoraan. 

Arvostan kierrätys ideologiaa heidän vaatteissa ja lisäksi monissa vaatteissa on kiva ja klassinen leikkaus. Aiemmin on tuntunut siltä, että putoan heidän S ja M koon väliin mutta ilmeisesti olen lihonnut sen verran, että heidän M on passeli. Mukaan lähti kolme mekkoa. Menin hakemaan äitini tabletille suojusta, sellaisen löysin kympillä.

Itselle ostetut tuotteet olivat kaikki vanhoja armeijatuotteita, äidille ostettu tabletin suojus taas oli mainosbanderollista tehty. Finnairin logoa näyttäisi olevan :) 

Mukaan lähti mm. https://www.globehope.com/fi/kaveri.html 

Myymälä on auki vielä noin viikon ja tuotteita oli jonkin verran jäljellä :) 

Ladataan...

Olen nähnyt jo useammaan elokuvan ja mikään ei ole ollut pettymys. Suosituksina voisin luetella:

 

French Blood oli loistava ajankohtainen elokuva uusnatseista ja fasismin noususta Ranskassa. Elokuva kertoo realistisesti kuinka ihminen voi muuttua ja mielipiteet vaihtua mutta silti menneisyys kummittelee taustalla. Elokuva on sekä päähenkilön Marcon, että uusnatsismin Ranskassa kasvutarina.

E-Team tarina ihmisoikeustaistelijoista jotka vaarantavat oman henkensä tuodakseen esiin ihmisoikeusloukkauksia. Elokuvasta näkee, että työ on kutsumus koska heille ei riitä, että ongelmat tuodaan vain esiin, he vaativat myös muutosta.

Dope on hauska elokuva nuorista jotka sekaantuvat vääriin pisneksiin.

Drone tuli nähtyä jo Espoo Cinessä. Sodasta jota ei oikeasti ole olemassa mutta mitä käydään Pakistanissa. Sotilaat ovat kaukana itse sodasta, nuoria poikia joita värvätään videopelitapahtumista.

Cobain: Montage of Heck on aito ja avoin katsanta Kurt Cobainen elämään.Dokkari ei ainoastaan kuvaa ulkoota vaan pyrkii ymmärtämään Cobainea.

Going Clear: Scientology and the prison of belief Scientologian salaisuuksista sisällä olleiden suusta.

Mediterranea on toinen ajankohtainen elokuva paremman elämän  hakemisesta muualta. Realistisen oloinen kuvaus siitä, mitä on taivaltaa Pohjois-Afrivan läpi ja meren yli Eurooppaan.

 

Haluaisin vielä nähdä:

Babai- Siirtolaistarina Euroopasta, missä isä on jättänyt lapsensa oman onnensa nojaan ja lapsen on selviydyttävä yksin.

Alias Maria – Sotilaasta joka on edelleen lapsi ja pian tajuu olevansa raskaana

Cold Coast- Eurooppalaisten roolista siirtomaissa

For Kibera- Katsanta siihen, meneekö kehitysapurahat oikeesti perille

Sosialismi: Aatteen historiaa

Taklub: Dokumentaarinen draama ilmastonmuutoksesta

Warriors from the North: Pohjoismaalaisia somalitaustaisia nuoria jotka ovat liittyneet Al-Shababiin, miksi?

Pages