L’Uomu nokka luomukana hotwings
Lähes joka sunnuntai käyn vanhempieni luona syömässä ja lähes aina syömme hotwingseja. Tapa on syntynyt jo kauan sitten ja alunperin sen juuret on siinä, että asuimme Yhdysvalloissa kun olin lapsi.
Siivet ovat yleistyneet viime vuosina ja sen huomaa siitä, että niiden hinta on noussut tukussa ja kauppoihin on tullut lisää tarjontaa.
Olen tulisen ruuan todella suuri ystävä ja siivet on todella helppo ruoka tehdä, lisäksi ne ovat napostelu/seurustelu safkaa missä seurustelu on yhtä tärkeää kun itse ruokailu.
Varmaan joka ikinen tarjolla oleva siipikastike on aikojen saatossa testattu. Kaikki on hyviä mutta yleisempiä meillä käytössä olevia ovat Lousiana ja Siipiveikot. Myös Poppamies ja Texas Pete kilpailevat samassa sarjassa. Itse ei olla lähdetty kastiketta sekoittaan koska kaupan kastikkeet on todettu riittäväksi.
Siivistä ei tule yhtä hyviä jos ne uunissa laittaa, jos löytyy rasvakeitin kannattaa siivet siellä valmistaa. Kun siivet on kypsät, heittää ne kastikkeen kanssa kattilaan ja ne ovat jo yksinkertaisesti sillä valmiit. Lisänä tarjoillaan ranskalaisia ja aurajuustodippiä. Aurajuustodippi meillä on yleensä vain aurajuustoa ja ranskankermaa sekoitettuna, toimii myös turkkilaisen jugurtin ja smetanan kanssa. Dipin kanssa toimii kurkku, selleri ja porkkana.
Olin tosi fiiliksissä kun jokin aika sitten bongasin Prismassa uudet Luomunokka siivet, koska Prismassa oli Luomunokat vähissä, otettiin vielä samaan ruokailuun Atrian siipiä ja päästiin oikein vertailemaan. Luomusiivet olivat kenties hitusen kookkaampia ja rapeampia, toki rapeus saattoi johtua paistostakin mutta maku oli mehukkaampi oikeasti.
Makututkimusta pitää vielä jatkaa ja voi olla, että ero ei ole kovin huomattava mutta vihdoin on tarjolla broileria joka ei ole tehotuotettua. Siivissä ei ole lisättyä suolaa, ei lisättyä vettä ja ne on GMO-vapaita ja lisäaineettomia.
Kyseiset siivet kulkee hyvinvarustetuissa kaupoissa nimellä vauhtisiivet.