Pikkujoulu menu – talvinen booli ja suolaiset joulutortut

WP_20141220_005.jpg

Pidin lauantaina pikkujoulut. Olin päättänyt tehdä suolaisia joulutorttuja ja etsinyt reseptejä netistä. Kaupassa kuitenkin päädyin keksimään ihan uuden sisällön, chili-nyhtöpossu. Sekoitin chili tuorejuuston ja nyhtöpossua tahnaksi ja täytin sillä joulutortut. Kasvis vaihtoehtona oli feta-pinaatti.

Lisäksi mietin kauan talvisen boolin reseptiä.  Päädyin sekoittamaan vodkaa, vähän kuohuviiniä, Jaffa jouluomenaa sekä ihan loraus glögiä. Koristelin appelisiininsiivuilla, karpaloilla sekä tähti aniksella. Boolista tuli sopivan kirpsakkaa talviseen tunnelmaan.

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma diy

Jouluinen mysli

Päätin yrittää fuusioida tavallisesta myslireseptistäni hiukan jouluisemman

Yleensä vain sekoitan

-Jonkin verran kaurahiutaleita

-Jonkin verran eri pähkinöitä

Sitten sotken ne hunajaan. Käytän pelkkää hunajaa sen jälkeen kun kerran laitoin liikaa öljyä ja mysli alkoi homehtumaan jo muutamassa päivässä, olen todennut, että pelkkä hunajakin riittää. Uunissa 175 astetta 10 minuuttia käänellen puolessa välissä. Sen jälkeen heitän jäähtyneeseen mysliin sekaan suklaa nibsejä.

Nyt jouluisessa versiossa käytin kanelia, lisäsin sitä mysliin ennen uuniin laittoa. Minulla ei ollut kuin suolaisia cashew-pähkinöitä ja ne sopikin yllättävän hyvin. Ajattelin vielä lisä kuivattuja marjoja, kenties karpaloita. Itse en tykkää rusinoista mutta ne voisivat sopia hyvin myös sekä inkivääri ja kardemumma.

Tämän tein itselle mutta sopisi hyvin lahjaksi kauniiseen purkkiin 🙂

WP_20141220_003.jpg

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy