Lohturuokaa

Olen tietyllä tapaa tunnesyöjä, ilot voi juhlia hyvällä ruualla ja surut myös paranee hyvällä ruualla.  Aika simppeliä siis että hyvää ruokaa pitäisi olla aina. Hyvällä fiiliksellä ruokaa jaksaa kokata pitkään ja känkkäränkkänä safkan olisi syytä valmistua ilman hillitöntä panostusta. Lohi on helppo ja kohtuullisen nopea ruoka. Lapsuudenkodissani lohi oli aina joko kuivaa tai tuorejuustolla kuorrutettua ja kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuulosta tänäpäivänä omaan korvaan houkuttelevalta. Itse tykkään sekä kanan että kalan kanssa käyttää erilaisia mausteita ja eri tavoin laittaa molempia. Tässä resepti helppoon ja ehkä vähän erilaiseen loheen. 

20160207_145647.jpg

Kala pellille nahka alaspäin, päälle raastettua limen kuorta sekä limen mehua, suolaa, pippuri, chiliä(maun mukaan niin tulista kun suu sietää) ja yllätysmomenttina suolapähkinää rouheena. Uuniin 200 asteeseen ja paisto 20-30min riippuen fileen paksuudesta. Ei juuri simppelimpää ole. Lohihan on siitä hyvä että kun sitä on jääkaapissa voi sen jatkokäyttää kätevästi salaattiin, sämpylän väliin…

20160207_153823.jpg

Lohen kanssa voi tarjota muutenkin vaikka mitä mutta ite tykkään perunasta monessa muotoa, joten tämän kalan kanssa keitin ensin muutaman perunan jonka jälkeen pilkoin ne kuorineen ja käytin voissa pannulla vielä, jotta sain rapean pinnan pottuihin. Olen kermaviilin suurkuluttaja ja sekotin kermaviilistä,suolasta, wasabista ja limenmehusta nopean kastikkeen kylkeen. Lisukkeeksi tein muutaman leivän niin että leikkasin patongista ohuita paloja ja voitelin ne maustamattomalla tuorejuustolla, rouhin vähän mustapippuria päälle ja osaan laitoin kapriksia ja mätiä ja osaan tuli meetvurstia jonka päälle laitoin pari tippaa srirachaa (jota olen jo pitkään käyttänyt jonkin sortin yleismausteena).Yhteensä noin 30 min meni koko hommassa, toki tein siinä lohen kypsymisaikana muut hommat ja katoi pöydän. 

20160207_153812.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.