#trendihaastaa Ämpärilista

bucket-list-pic.png

Trendi haastoi lukijat kertomaan omasta ämpärilistastaan kymmenen kohokohtaa. Mitä aiot tehdä elämäsi aikana? Yleensä unelmien ja tavoitteiden ääneen sanominen auttaa niiden toteutumisessa. Tämän takia, minusta onkin hassua, ettei synttärikakun kynttilöitä puhaltaessa tai tähdenlennon nähdessä, ei saisi kertoa, mitä on toivonut.  Tässä tulee siis minun ämpärilistani:

  1. Nähdä vastoinkäymiset mahdollisuuksina tai oppimisen paikkoina. Tämä on aika laajaa ja sellainen, jota ei kerralla saada suoritettua. Se kertoo myös siitä, ettei vastoinkäymisten kohdalla kannata jäädä pitkäksi aikaa itkemään ja märehtimään vaan jatkaa eteenpäin. Varmaan lopun lähestyessä osaan paremmin miettiä, saako tämän ruksia.
  2. Olla maailman paras puoliso miehelleni. Meinasin ensin kirjoittaa maailman paras puoliso, mutta tajusin, että maailman paras puoliso on subjektiivinen käsite. Tähän mennessä puoliso on ollut tyytyväinen. Minutkin on tehty onnelliseksi, kun mies on naurattanut ja paijannut oikeassa suhteessa.
  3. Tehdä työtä, jolla on merkitys. Tämä on laaja käsite. Mutta olen oppinut tuntemaan itseni sen verran hyvin, että osaan kertoa, että minusta ei ole ajattelemaan tehokkuuskeskeisesti vaan ihmislähtöisesti. Haluan työskennellessä työyhteisössä, jossa päätöksen teko on läpinäkyvää ja johtamistyyli keskusteleva. Minulle töiden pääasia ei ole toimeentulo vaan se, että voin seistä tekemieni asioiden takana.
  4. Perustella mielipiteeni. Aivan kuten ykkönenkin, vaikea todentaa tehdyksi ennen kuin ihan lopussa. Perustelen sitä, että olen netissä omalla nimelläni ja naamallani, sillä että seison tekemisteni ja mielipiteideni takana. Se, että netistä voi kaivaa koko nettiajan menneisyyteni kertoo minun kasvutarinaani netin käyttäjänä ja ihmisenä. Se, joka tarkastelee tätä jatkumoa, toivottavasti osaa huomioida tämän.
  5. Muistan ystäväni. Vuodesta toiseen uuden vuoden lupausten listalla on, että antaisin enemmän aikaa ystävilleni. Kuitenkin useimmiten, vaikkei ystävää näkisi kuin kerran vuodessa tai harvemmin, tai mikäli en ehdi muutoin seurata hänen elämäänsä, juttu jatkuu siitä mihin on viimeksi jääty. Silloin, kun ystävä tarvitsee minua, yritän järjestää aikaa hänelle.
  6. Äänestä. Minulle on kotona opetettu, että mikäli et äänestä, niin et voi valittaa. Koska molemmat vanhempani toimivat aina vaalilautakunnissa ja oman puolueensa paikallistoiminnassa, on minullekin jäänyt kuva, että niin kuuluu tehdä. Olen oppinut, että asioihin voi vaikuttaa, ottamatta yhteyttä omiin valtuutettuihinsa ja ajamalla asiaansa, vaikkei asettuisikaan ehdokkaaksi. Asia ei pakosta heti mene läpi, mutta sisu ei ole pahitteeksi.
  7. Matkusta vähintään yksi matka vuodessa. Tässä kohtaa alatte sanoa, että raha voi olla esteenä. Mutta matkan ei tarvitse suuntautua kauas, sillä jo toisessa kaupungissa pystyy irtautumaan arkikuvioista ja ottamaan etäisyyttä.
  8. Pysy kartalla. Tällä tarkoitan maailman asioiden seuraamista ja oman ajattelun kehittämistä. Oppiminen ei pääty tutkinnon saamiseen vaan se on elinikäinen prosessi.
  9. Opi kohtaamaan toinen. Minulla on pitkään ollut ongelmia uusien ihmisten kohtaamisen kanssa. Netissä on helpompi tutustua, koska tunnen verbaalisen ilmaisun olevan muuta ilmaisuani vahvempaa. Ihailemieni ihmisten tapaaminen on myös kutkuttavaa. Usein minun on muistutettava itseäni siitä, että hänki on ihminen ja ehkä häntäkin jännittää. Tietyissä tilanteissa on kuitenkin oltava roolit. Esimerkiksi asiakaspalvelijana. 
  10. Tarkista ämpärisi tietyin väliajoin. Olen tehnyt tyypillisesti uuden vuoden kynnykselle uuden vuoden lupauksia. Olen yrittänyt pitää tavoitteet realistisina. Ämpärilistaakin on hyvä tarkistaa aika ajoin.

Hemmetti. Huomasin, että ämpärilistani kohdat ovat aika ympäripyöreitä. Kaikki ovat toteutettavissa. Nuorempana tavoitteeni olivat konkreettisempia, kuten ”hanki tutkinto”, mutta nyt huomaan antavani itselleni enemmän hihnaa. Onko tämä hyvä vai huono?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *