Nam!
Tänään ajattelin ihan perjantain kunniaksi tehdä herkkuruokaa. Ja niinpä teinkin!
Ostin 2 kpl lohimedaljonkeja (nomnomnom), punajuurinipun sekä vuohenjuustoa (chèvre). Super nom nom nom. Tuoreet punajuuret on ehkä parasta mitä tiedän! Ja ehkä helpoin ruoka evör.
Näin sen tein:
– Kuori punajuuret ja poista kannat. Huom! Punajuuri värjää kaiken. Jos et siis halua sormiesi värjäytyvän, ota hanskat tai jotku.
– Viipaloi suunnilleen lohkoperunoiden kokoisiksi paloiksi, tai ohuiksi ”letuiksi” (kypsyy nopeammin).
– Sijoita ne nätisti vuoalle! Öljyä ne toki myös, ettei tartu kii
– Päälle pippuria sekä suolaa. Plussana hunajaa! Sopii ihan älyttömän hyvin!
– Uuni on 200°C kuuma. Heitä ne sinne noin puoleksi tunniksi (tarkkaile esim haarukalla)
– Ja sit kun ne on vielä vähän kovia, niin heitä vuohenjuustoviipaleet/möykyt/pallot (ihan miten vaan kukin tahtoo) päälle. Odota että ne ruskistuu ja sulaa hieman.
… ja kaikki varmaan handlaa lohen paistamisen?
Nam nam, onpa ihanaa että on kesä!