Nam!

Tänään ajattelin ihan perjantain kunniaksi tehdä herkkuruokaa. Ja niinpä teinkin!

Ostin 2 kpl lohimedaljonkeja (nomnomnom), punajuurinipun sekä vuohenjuustoa (chèvre). Super nom nom nom. Tuoreet punajuuret on ehkä parasta mitä tiedän! Ja ehkä helpoin ruoka evör. 

punajuuri_.jpg

Näin sen tein: 

– Kuori punajuuret ja poista kannat. Huom! Punajuuri värjää kaiken. Jos et siis halua sormiesi värjäytyvän, ota hanskat tai jotku. 
– Viipaloi suunnilleen lohkoperunoiden kokoisiksi paloiksi, tai ohuiksi ”letuiksi” (kypsyy nopeammin).
– Sijoita ne nätisti vuoalle! Öljyä ne toki myös, ettei tartu kii
– Päälle pippuria sekä suolaa. Plussana hunajaa! Sopii ihan älyttömän hyvin! 
– Uuni on 200°C kuuma. Heitä ne sinne noin puoleksi tunniksi (tarkkaile esim haarukalla)
– Ja sit kun ne on vielä vähän kovia, niin heitä vuohenjuustoviipaleet/möykyt/pallot (ihan miten vaan kukin tahtoo) päälle. Odota että ne ruskistuu ja sulaa hieman. 

… ja kaikki varmaan handlaa lohen paistamisen? 

Nam nam, onpa ihanaa että on kesä!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY