Brunssi & lohikäärmehedelmät

wp_000633.jpgwp_000628.jpgwp_000632.jpgwp_000631.jpgwp_000636.jpg

wp_000626.jpg

Lauantaina kaupunki näytti meille parhaat puolensa.

Shanghain aurinko hymyili koko taivaan leveydeltä. Ranskalaisten kansoittamalta expat-alueelta löytyi baari, jonka menu oli saatavilla myös englanninkielisenä. Brunssiseura oli kaikenkirjavaa. Pöydässämme istuivat sopuisasti muun muassa 19-kesäinen saksalainen vaihtari sekä professori MIT:stä.

Ranskalais-kiinalaiseen annokseeni kuului loputon määrä kahvia, kaksi sunny side up -kananmunaa, överimitoitettu leipäkori, meloni-lohikäärmehedelmäsalaatti  ja banaanicrêpe. Huolettoman setin avulla jaksoin seikkailla tungeksivien kiinalaisten keskellä metrossa, tinkiä toreilla Ray Bon -silmälaseista ja talsia tennareissani kaduilla iltaan asti.

Jos olet kaupunki ja haluat hurmata minut, helpoin tapa on lompsia viikonloppuna eteeni brunssitarjotin kädessä. Tänä päivänä Helsinki päihittää mielestäni monipuolisella tarjonnallaan jopa Kreutzbergin.

Ensi silmäyksellä Shanghaikin oli melko hurmaava. Lohikäärmehedelmä maistui auringolta melkein yhtä paljon kuin Café Ekbergin mansikat.

Mutta vain melkein.

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma