Marenki herkku

2012-11-01_07.38.05.jpg

Eilen oli pakko saada jotain ihanan makeaa herkkua ja aloinkin kaivamaan kaappeja ja katsomaan, mitä sitä voisi loihtia ja päädyin tekemään marenki-banaanikerma-kinuski herkkua 😀 Alla tulee vähän ohjetta, mutta itse en pitänyt tuosta marenkireseptistä, enkä itse malttanut odottaa, niimpä ruuvasin jossain vaiheessa uunin sataan asteeseen ja sen takia tuo väri onkin juuri kaikkea muuta kuin valkoinen. Pääasia on kuitenkin se, että sain makeaa mahan täydeltä (ihan pieni pala riitti) ja se oli hyvää 😀

Marenki

4 Valkuaista

2,3dl sokeria

Vatkaa sokeri ja valkuiset kovaksi vaahdoksi, niin että pystyt pitämään kulhoa väärin päin ilman, että vaahto tippuu sieltä pois. Pursota tai levitä leivinpaperille kolme marenki levyä, 75 astetta n. 2h, kuivuu ja pysyy valkoisena. 

 

Banaanikerma

2 Banaania

2dl kermaa

Pilko tai soseuta banaani ja sekoita vatkatun kerman joukkoon

 

Vaalea kinuski

1 osa kermaa

1 osa sokeria

vaniljasokeria

nokare voita

Laita sokerit ja kerma kattilaan ja kiehauta hiljalleen välillä sekoittaen. Kun kjoostumus on itsellesi sopiva heitä nokare voita antamaan kiiltoa kinuskille.

Laita ”rumin” marenkilevy alimmaiseksi laita päälle vähän kinuskia ja banaanikerma, uusi marenkilevy ja taas täytteet. Väliin voi lisäksi laittaa raastettua suklaata tai jos ei halua enempää makeaa, niin jotain marjoja antamaan vähän raikkautta. Valitse valmiista marenkilevyistä kaunein ja säästä se päällimäiseksi kerrokseksi.

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma