Kaboom i köket

Köket ser ut som en bomb skulle ha landat där, men hemgjord glass har jag nu i frysen 🙂 ganksa ”karppi” glass gjorde jag. Inget socker men lite sötningmedel.  3 olika; turkiskt peppar, vanilj-gräddkaffe och klementin.

Basen till glassen:

4 ägg gulor

2dl vispgrädde

1ts vaniljsocker

vanlig: 0,5dl socker

karppi: lite sötningsmedel 

karppi: 2-3 mts äggvita 

+ V: vispa socker och gulorna  K: gulor, sötningmedel och äggvitan

+ Vispa grädden

+ Rör om allt försiktigt

+ smaksätt

 

Turkiskt peppar: 5-7 godis krossad + 3-6 mts vatten = koka

kaffegrädde:  starkt kaffe + en skvätt med grädde

Klementin (eller nå annan citrus frukt): 1 st, krossa i kastrullen med 1-2-mts vatten = koka upp och mosa ännu genom silen

 

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma