Kaboom i köket
Köket ser ut som en bomb skulle ha landat där, men hemgjord glass har jag nu i frysen 🙂 ganksa ”karppi” glass gjorde jag. Inget socker men lite sötningmedel. 3 olika; turkiskt peppar, vanilj-gräddkaffe och klementin.
Basen till glassen:
4 ägg gulor
2dl vispgrädde
1ts vaniljsocker
vanlig: 0,5dl socker
karppi: lite sötningsmedel
karppi: 2-3 mts äggvita
+ V: vispa socker och gulorna K: gulor, sötningmedel och äggvitan
+ Vispa grädden
+ Rör om allt försiktigt
+ smaksätt
Turkiskt peppar: 5-7 godis krossad + 3-6 mts vatten = koka
kaffegrädde: starkt kaffe + en skvätt med grädde
Klementin (eller nå annan citrus frukt): 1 st, krossa i kastrullen med 1-2-mts vatten = koka upp och mosa ännu genom silen