Viikonloppu mökillä

12021748_1159499307400739_1369380517_n.jpg

N:än vanhemmilla on mökki täällä Kalajoella, joka sijaitsee alle 10km päässä meiltä. Mökki on appivanhempien käytössä koko kesän viikonloppuisin ja lomat. N ei ole koskaan yöpynyt mökillä, a) koska ei suoranaisesti ole mikään mökki-ihminen ja b) täällä on aina joku. Anoppi lähti pienelle lomalle ja sanoi minulle, että mökki on tyhjä, että voidaan tulla jos halutaan. Minä ainakin halusin ja sain kun sainkin N:än mukaan.

12033513_1159499347400735_1202668295_n.jpg

Tykkään tästä mökistä hirvesti. Sähkötkin löytyy, vaikka se ei ole minulle välttämättömyys, mutta helpottaa toki vauvan kanssa olemista kun voi maidon lämmittää nopeasti. Vesi ei tule suoraan mökkiin vaan se haetaan ulkoa hanasta, mutta mikä olikaan ihanampaa lauantai aamuna kun kävellä pienessä syystuulessa, avoinjaloin kosteassa ruohikossa kahvivettä hakemaan. Tätä minä rakastan.

12016426_1159499424067394_1903768769_n.jpg

Mökki ei ole rannassa, mutta meri on ihan kivenheiton päässä, mutta näin pienten lasten äitinä se ei hirveästi harmita, koska ei tarvitse olla sydän syrjällään koko ajan kun mökillä käydään. Nyt ei ole kuin vauva mukana, koska Milla ja Atte lähtivät isälleen. Ja eihän täällä ole mikään kesäkään enää. Ihana syystuuli, ei kylmä kuitenkaan.

12026664_1159499397400730_783488661_n.jpg

12033313_1159499387400731_1829373962_n.jpg

Täällä on ihana puusauna. En ole mikään kova saunomaan, koska sähkösauna on vaan niin blaah. Onko mitään parempaa kuin puusauna, se tuoksu ja se miltä löyly tuntuu. Se tuoksu kun astut saunasta ”saunakamariin” ja siitä viileälle terassille. Perjantaina satoi ja yksi asia minkä olin unohtanut kokonaan oli se, että miltä tuntuu kun kylmät pisarat osuu saunan lämmitämään ihoon. Tämä on niin ihanaa.

12053374_1159499317400738_1436303676_n.jpg

Makoilin launtai aamuna mökin lattialla ja luin lehtiä, vaikka tv:kin löytyy ja oli se toki päälläkin, mutta tuleeko sitä kotona noin nautittua jostain lehdestä? En minä ainakaan. Luin Glorian kotia, Meidän mökkiä ja löysin myös ihanan Muoti Sorja -käsityölehden 1970 vuodelta. Ihania 70-luvun kuvia, osa mustavalkoisina ja kaavojakin löytyi, oikea aarre.

12042254_1159499284067408_2137191322_n.jpg

12026456_1159499220734081_1968793340_n.jpg

12048972_1159499210734082_567773417_n.jpg

Lauantai iltana heitimme makkarat folioon ja vietiin kiukaalle, anoppikin oli tullut reissusta ja he tulivat appiukon kanssa syömään ja vahtivat pikkuista kun me kävimme N:än kanssa yhdessä saunassa. Se olikin toinen kerta yhdessä siinä saunassa. Ensimmäinen kerta oli silloin kun oltiin vasta tutustuttu, olin appivanhempiakin nähnyt vasta muutaman kerran ja N:sillon kertoikin, että ei ole koskaan kotiin vienyt ketään tyttöä näytille saati sitten mökille oleilemaan. Anoppikin sen minulle sillon osasi kertoa kun en oikeen uskonut.

12033671_1159499337400736_301532174_n.jpg

Sanoin N:lle, että tästä mökkeilystä pitää tulla kyllä tapa, että edes kerran vuodessa oltaisiin keskenämme yksi viikonloppu, jos se vaan appivanhemmille sopii.

Kaiken kaikkiaan aivan ihana ja seesteinen viikonloppu

Suhteet Rakkaus Mieli Ajattelin tänään

Matkalla pullantuoksuiseksi äidiksi…

…tai sitten vain jauhon peittämäksi.

11059357_1155694411114562_5411741305596111807_n.jpg

Olen leiponut aivan hirveästi viime aikoina, mutta ehdoton suosikki on tämä Chez Jasun blogista löytynyt vuokaleipäresepti jota olen ihan pikkiriikkisen muuttanut (hyvin hyvin pikkuriikkisesti.) Olen tehnyt tätä jo kolmesti ja se menee kutakuinkin päivässä parempiin suihin, suurimmaksi osaksi omaani.

Tässä suora lainaus Chez Jasun blogista. Itsellä meni noin 7dl jauhoja ja sokerin korvasin melkein 0,5dl siirappia

”5 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 tl sokeria

2 rkl öljyä
vehnäjauhoja
muita jauhoja, kuten speltti, kokojyvä, ruis, ohra
halutessa muita hiuhaimia, kuten mysliä, hiutaleita tms.

Liuota veteen hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon vehnäjauhoja ja muita jauhoja sen verran, että saat löysän taikinan. Vehnäjauhoja tulee olla noin kaksi kolmasosaa koko jauhomäärästä.

Hyvä koostumus on pannukakkutaikinaa paksumpi, mutta kuitenkin niin löysä, että taikina valuisi kaadettaessa kulhosta pois.

Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Sekoita mukaan pari ruokalusikallista öljyä ja vielä sen verran vehnäjauhoja, ettei taikina enää tartu astiaan. Taikinan pitäisi olla niin löysää, ettei sitä voisi vaivata pöydällä.

Sekoita tai vaivaa taikinaa kulhossa puulastalla minuutin verran, jotta se muuttuu hiukan kimmoisammaksi. Öljyä vuoka (ellet omista uusia ja varmasti tarttumattomia vuokia – minä en) ja kumoa taikina siihen. Taputtele leipä kutakuinkin tasaiseksi ja peitä liinalla.

Laita uuni 225 asteeseen. Kun uuni on valmis, työnnä hienosti kohonnut leipä sinne ja paista puoli tuntia.”

 

Koti Ruoka ja juoma DIY Vanhemmuus