Kaikkien aikojen paras aamupala!
Kaikki ketkä ovat edes vilkaisseet profiiliani Instagrammin puolella, tai tuntevat minut muuten vain, tietävät etten selviä ilman aamupalaa. Arkisin aamupalani koostuu suht tavallisesta setistä, kaurapuurosta, hedelmistä ja raejuustosta tai riisikakuista, rahkasta ja vihanneksista. Arkisin minulle on tärkeintä, että eväät löytyy erittäin nopeasti ja vaivattomasti, sillä mä oon yleensä erittäin aikaisin liikkeellä ja satalasissa menossa jo ennen puoli seitsemää monena aamuna viikossa. Viikonloput sen sijaan oikeesti PYHITÄN täydellisille aamupaloille!
Jos meikäläisen lauantai starttaa kuivilla riisikakuilla tai maustamattomalla puurolla, niin viikonloppufiiliksessä jää vielä tekemistä siinä tapauksessa. Yhtä paljon kuin rakastan testailla erilaisia kahviloita ja brunssipaikkoja (vinkkejä Stadin mestoista otetaan täällä avoimin mielin vastaan…) tykkään kokkailla ja leipoa aamupalaherkkuja itse. Mä suoraan sanottuna inhoan ruoanlaittoa, enkä kovinkaan usein kokkaile gourme-annoksia illalliseksi, mutta just aamupalaleipien, pannukakkujen, smoothiekulhojen ja erikoispuurojen tekeminen on pientä terapiaa. Välillä on tosin haastavaa löytää reseptejä, jotka sopivat myös yksinasuvalle. Monesta reseptistä syntyy niin suuri kakku, että vaihtoehdoiksi jää joko vetää napa ihan kireelle viikonlopun aikana tai heittää puolet menemään. Mutta onneksi esimerkiksi tämän banaanileivän voi pakastaa siivuina, ja ottaa edellisiltana sulamaan aina sen verran, kun ajatteli viikonloppuna herkutella. Kyseisen leivän/kakun reseptiä multa on kyselty useaan otteeseen grammin stoorissa, joten tässä se tulee:
Bananabread for slow Saturday mornings:
2 ylikypsää, isoa banaania
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita
4 dl gluteenitonta, vaaleaa jauhoseosta
1 dl cashew-pähkinöitä (hakkaa rouheeksi)
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
2,5 dl sokeroimatonta (vanilija) maitorahkaa
0,5 dl agave
1 dl omaa lemppari müslia (minulla Fazerin vadelma)
Sekoita murskattu banaani, kananmunat, maitorahka ja agavesiirappi isossa kulhossa keskenään.
Sekoita kaurahiutaleet ja jauhoseos tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja ruokasooda. Sekoita kuivat aineet banaaniseoksen joukkoon. Lisää viimeisenä cashewpähkinärouhe ja müsli varovasti käännellen. Paista leipävuoassa 175’C 35-45 minuuttia, tarkkaile leivän pintaa ja kokeile tikulla, että taikina on jähmettynyt ennen kuin otat leivän pois uunista. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua! (Maistuu parhaalta seuraavana päivänä)
Tarjoile esimerkiksi margariinin ja miedon juuston sekä hedelmämarmeladin kanssa. Voit myös sekoittaa maustamatonta tuorejuustoa ja vanilijarahkaa toppingiksi, tai tehdä oman vegaanisen nutellan (resepti tässä alla).
Vegaaninen nutella:
Kookosmaidon (ei kevyt) kiinteä osa
Raakakaakaojauhetta
Carob-pulveria
Ripaus merisuolaa
Mantelijauhetta (ei jauhoa)
4 tuoretta taatelia, poista kivet
Makeutusta oman mielen mukaan (hunaja, stevia, agave)
>> Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimen avulla. Varoitus! Koostumuksesta tulee tahmaista. Säilytä massa jääkaapissa.