Syitä aloittaa lapsentekoyritykset uuden kumppanin kanssa asap!

Silke

Järkevä totuus on, että lasta ei kannata hankkia parisuhteen ollessa vielä tuore. Ensin pitää tutustua kumppaniin perusteellisesti, jotta ei tule ikäviä yllätyksiä ja jotta rakkauden ensihuuma on haihtunut siinä vaiheessa kun stressaava vauva-aika koittaa.

Puolisoni kanssa toimimme kuitenkin toisin. Vauvavuotemme ei ole ihan puolessavälissäkään (tosin sitä edelsi varsin helvetillinen ja vauva-aikaa stressaavampi raskausaika). Uskallan kuitenkin listata tähän ratkaisumme hyviä puolia.

  1. Kun ikää on jo kertynyt, on riskaabelia aloittaa vauvan yrittäminen vasta esim. tuhannen yhdessäolopäivän (isäni antama ohje) jälkeen. Varsinkin, jos haaveissa olisi iso  perhe.
  2. Oli ikää tai ei, lapsenteko ei aina ole lastenleikkiä. Mitä aikaisemmin aloittaa vauvan yrittämisen tai tuumaa, että vauva saa tulla kun on tullakseen, sitä nopeammin voi hakea apua jos tulosta ei tule. 
  3. Tuoreeseen suhteeseen ei ole vielä muodostunut moniakaan lapsettoman pariskunnan ihania ja huolettomia traditioita, joista vauvan myötä tulee historiaa ja joiden puuttuminen sekoittaa elämän ja rakkauden. Tosin meilläkin niitä oli jo monia, esimerkiksi elokuvaillat. Ja kesämökkielämä ei todellakaan ole enää entisensä.
  4. Mikäs sen perusteellisempi tapa tutustua siltä oikealta tuntuvaan kumppaniin kuin vauvaprojektiin ryhtyminen hänen kanssaan. Ok, tämä olisi huono tekosyy perustaa perhe, mutta väittämä on totta. Vanhemmuus on tietysti myös tapa tutustua omaan itseensä.
  5. Meidän ei tarvinnut kovinkaan montaa kertaa vastata typeriin milloinkas on teidän vuoro saada vauveli -uteluihin sukujuhlissa ennenkuin todellakin saimme jälkikasvua.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Alle vuosi yhdessä oloa kun jätimme ehkäsyn pois. Koska tuntui oikealta. Olin vasta 21 kun aloin odottaa esikoistamme. Mielestäni ei voi sanoa, että pitäisi tuntea toinen läpikotaisin ensin. Siinä täydessä rakastumisen huumassakin on hyvä lisääntyä. Parempi niin kuin 10 vuotta yhdessä oloa ja lapsi hankitaan jotta pysyttäisiin vielä yhdessä. Lasten hankinta , naimiisin meno ja yhdessä olo näiden jälkeen ei riipu siitä onko oltu yhdessä vuosi vai kymmenen. Jos erotaan noin erotaan ja siihen syitä on miljoonia!

Ja me mieheni kanssa vietämme yhdessä olon 8-vuotispäivää syksyllä. Että ei se yhteiselo lapsien saantiin ole kaatunut. :P

Silke

Niinpä!

Tietenkään ei kannattane perustaa perhettä jonkun random ihmisen kanssa, josta saa jo ensinäkemällä huonon fiiliksen. Mutta ei sitä täydellistäkään nykymaailmassa moni koe, jolloin olisi velaton asunto, molemmilla vakityöt, laaja turvaverkko ja takana yhteiseloa sosiaalisesti hyväksytty aika ja äiti alle 30-vuotias.

Torey
Näissä neliöissä

Joo, kyllä siihen kumppaniin pitää voida luottaa. Ja olla sellainen olo, että toisesta on vanhemmaksi. Alkoholiin menevä tai väkivaltaisia piirteitä jos huomaa, niin kannattanee vähän kauemmin miettiä ku pari kuukautta. Mutta mun mies esimerkiksi on kova tekemään töitä ja oman perheensä kanssa huomasin jo, että hän on valmiina auttamaan aina kun joku tarvitsee. Hyviä piirteitä.

Olimme kyllä nuoria, eikä mieheni ollut aikaisemmin miettinyt perheen perustamista suuntaan eikä toiseen. Ei ollut ollut ihmistä kenen kanssa olisi kumpaakaan halunnut edes miettiä. Mutta minun kohdallani sitten kolahti ja kovaa. Tuli fiilis, että lapset ja avioliitto olisi mahtavia juttuja minun kanssani. Ja minä tunsin samoin, että tässä on se kenen kanssa perheen haluan.  Itse olin aina toivonut, että saisin lapset nuorena kunhan oikea kumppani löytyy. Ja olimme löytäneet toisemme. Mitä muuta siinä tarvitaan, kuin tunne, että tässä on hyvä.

eelihminen

Joskus on myös tilanteita, joissa lastentekoa on pakko miettiä lyhyen yhdessä olon jälkeen. Viittaan nyt terveydellisiin syihin. On oikeasti paljon syitä - hyviäkin - miksi miettiä lastentekoa ja ryhtyä siihen, vaikka yhdessä olo mittarissa ei olisikaan paljoa aikaa. Eikä se haittaa. Ei kaikkien tarvitse mennä samalla kaavalla.

Silke

Näin on, eikä varmasti ole kovin rentouttavaa puuhaa tehdä lasta ja mahdollisesti myös  ensin etsiä kumppania tietoisena ajan kulusta.

Toivotan sinulle kaikkea hyvää! Minulla muuten on perusteellisen sukupuolenkorjausprosessin läpikäynyt ystävä, joka on todella mahtava tyyppi ja toivottavasti pian myös tuleva isä, joka on päässyt vaikeuksien kautta voittoon ja on nyt kolmekymppisenä onnellinen, unelmatyössään ja pitkässä parisuhteessa. 

eelihminen

Näinpä. En nyt onneksi puhunut itsestäni tuossa kommentissa vaan monia erilaisia tapauksia, joissa kello alkaakin tikittämään jo normaalia nopeammin. Muitakin kuin sukupuolenkorjausprosessiin meno. Itsehän en siis kaipaa omia biologisia lapsia, joten ei ole hätää itsellä asian kanssa. En kaipaa lapsia ylipäänsä vaikka olenkin avoin ajatukselle, jos joskus tulee eteen kumppani, joka lapsia tahtoisi. Onnea paljon ystävällesi ja peukkuja, että saisi olla isä pian!

Arvy (Ei varmistettu)

Et halua lapsia paitsi jos kumppani pakottaa. Selevä.

eelihminen

Tämähän siis tietysti oli se pointti..

Kuten ilmaisin, olen avoin ajatukselle siinä vaiheessa, jos sattuisi moinen kumppani vastaan ja hän niitä haluaisi. Ei se, etten itse maalaile lapsia elämääni nyt tarkoita sitä etteikö niin voisi olosuhteisen muuttuessa käydä. Yhtälailla mahdollista sekin, että vaikka sattuisi moinen kumppani vastaan niin en silti lapsia haluaisikaan, vaikka ajatukselle olenkin avoin nyt ajatustasolla, koska on aivan eriasia ajatella asiaa kuin ryhtyä sitä toteuttamaan. Eli ei - kukaan ei minua lapsia pakota koskaan hankkimaan. Jos niitä hankin, hankin niitä täysin vapaaehtoisesti, harkitusti ja siksi, että haluan niitä kyseisen ihmisen kanssa. Kaikki ei ole niin mustavalkoista.

Silke

Itsellänikin oli näin. Äitiys ei ollut ikinä to do -listallani, mutta kohdattuani mieheni sopivaan aikaan ja todettuamme, että perhe-elämä voisi sopia hyvin meidän kahden suhteeseen, ryhdyimme suunnitelmalliseen lapsentekoon. 

Toivottavasti kukaan ei saa blogipostauksestani sitä käsitystä, että suosittelisin kaikille perheen perustamista ja mieluiten heti kun kumppani on löytynyt. Itsenäinen elämä tai lapsettomassa parisuhteessa oleminen ovat ihan yhtä ok kuin perhe-elämäkin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.