Herkuttelua Jyväskylässä

Käytiin perjantain kunniaksi S:n kanssa syömässä Revolutionissa Jyväskylän keskustassa (entisen Memphiksen tiloissa). 

Oli niin nälkä, että muistin ottaa kuvan vasta syötyäni puolet annoksestani. :D Otin glaseerattua porsaankylkeä ja perunat olivat erityisesti tosi hyviä ja hyvin maustettuja! S otti kanahampurilaisen. Näytti maistuvan sekin. :) Revolution vaikutti ihan kivalta paikalta, normihintataso. Palvelukin oli hyvää, tosin hieman hämmentävää.

Jossain vaiheessa tilauksen ja itse pääruuan välissä joku tarjoilijoista (tai keittiöhenkilökunnasta, en ole varma, tapahtui niin hämyisästi) toi pöytäämme lautasella maustevoita ja ruisleipää alkupaloiksi. Normaalistihan tarjoilija kertoo, että tässä on alkuun vähän naposteltavaa, jotta asiakas ei täysin hämmenny, että enhän minä tälläistä ole tilannut. Nämä vain ilmestyivät pöytäämme. Noooh.. sitten odoteltiin vähän lisää ja jossain vaiheessa tumma-asuinen mies tulee pöytämme viereen ja selittää jotain käsissään olevista ruokailuvälineistä ja asettaa ne sitten pöytäämme. Okei.. sekin henkilö taisi kuulua tarjoilijoihin (pöydissä ei siis ollut valmiina ruokailuvälineitä tai papereita). Lopulta itse ruoka tulee taas ihan eri henkilön tuomana, kuten myöskin rahastuksen lopussa hoitaa eri henkilö. Ehkä olen tottunut siihen, että tarjoilijoilla on tietyt pöydät heidän vastuullaan, jolloin hirveää vaihtelua ei synny ellei vuorot vaihdu juuri. Yleisilme paikasta oli kuitenkin vähän sekava, mielestäni. Tärkeintä oli kuitenkin, että ruoka oli hyvää ja odotusaika ei ollut paha.

Tänään kävimme Toivolan vanhalla pihalla järjestettävässä Hermannin Herkkutorilla maistelemassa paikallisia herkkuja. Mukaan lähti pari nekkua ja puolukkahyytelöä hunajasta. Lisäksi söimme paistetut munkit. :) Nomnom. Loimulohta olisi myös ollut tarjolla, mutta itsellä ainakin oli niin kuuma ettei huvittanut syödä mitään lämmintä. 

Torstaina veljeni perhe tuli meille yöksi matkalla Pohjois-Karjalaan vanhempieni luo, joten hetken aikaa meillä oli asunto täynnä vilskettä ja ääntä. :) Saatiin kuulla myös ruotsia ja kyllähän lasten puhetta ymmärsi vaikka en itse osaakkaan puhua sitä nimeksikään. Onneksi he sekoittavat sulavasti myös suomea sekaan, joten viimeistään kontekstista ymmärtää sanojen merkityksen. Kummityttöni leikki mielissään Sylvanian families-leluillani ja ihastui täysin Kiiviin, joka antoi kiltisti toisen  silittää itseään. Tehtiin iso laatikollinen makaroonilaatikkoa koko porukalle, lapsille maistui oikein hyvin. :)  Harmi, että minun piti aamulla lähteä töihin, olisi pitkästä aikaa ollut kiva telmiä pidempään lasten kanssa varsinkin kun viimeksi nähtiin 1,5 vuotta sitten. Kummitytöstäni on tullut kyllä ihan prinsessa! ^_^

Saatiin kihlajais/tupari/raskauslahjaksi kauniita pioneita heidän pihastaan, suklaata, pussillinen suolaa ja ruisleipää sekä ihana valkoinen tarjotin ja uusin Meidän Perhe -lehti.

Myös meidän parvekkeella asustelevat mehitähdet ovat alkaneet kukkia nätisti. :)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.