Hyydytettyjä herkkuja

Olen useampana päivänä leiponut. Sunnuntaina ja maanantaina tein pannacottaa, vähän erilaisilla variaatioilla, mutta samalla makoisalla ja helpolla pohjalla. Lisäksi maanantaina tein juustokakun jääkaappiin hyytymään ja sitä päästään maistelemaan tänään. Synttärieni kunniaksi.  

Pannacotta on hyvin helppo ja valmistuu todella vähäisistä tarvikkeista jälkkäriksi. Erilaisilla marjoilla tai hedelmillä koristelemalla siitä saa erimakuisia variaatioita. Itse kokeilin yhdistää pannacottan banaaniin ja suklaaseen sekä klementtiineihin ja suklaaseen. Rakastan suklaata, joten sitä oli pakko saada! 

Jogurttipannacotta kahdelle

  • 1 dl kermaa
  • 3/4 dl maitoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 75g bulgarialaistajogurttia
  • 1 liivatelehti

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen ja kiehauta kerma, maito ja sokeri kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
Puristele liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan seokseen. Anna hetki jäähtyä ja lisää sitten jogurtti kattilaan sekoittaen massa tasaiseksi. Kaada seos astioihin. Itsellä tästä riitti tavaraa kahteen melko kookkaaseen kuppiin, joten pienempiin kuppeihin laitettuna seoksesta voi riittää useampaankin. Laita kupit lopuksi jääkaappiin hyytymään. N. 2-3 tuntia pitäisi riittää.
Juuri ennen tarjoilua kasta kupit kuumaan veteen, jotta pannacotta irtoaa helpommin kupista kumotessa lautaselle. Varo kuitenkin lämmittämästä kuppia liikaa, koska hyydyke lämmitessään lässähtää nopeasti. Koristele annos mieleiselläsi tavalla. Alla omat banaani-suklaa ja klementtiini-suklaa koristelut. Suklaa jähmettyy nopeasti kylmän hyydykkeen päälle.

b10b7e4265a611e3a2331259837c1464_8.jpg

Aina ei tosin tuo kumoaminen onnistu… hyydytin ehkä turhan vähän aikaa, joten muoto valahti toisella kertaa… Tosin voisin myös kokeilla lisätä yhden lisäliivatelehden, josko liivatteisempi seos pysyisi kasassa paremmin ja lähtisi reunoilta siistimmin irti… Vinkkejä kokeneemmilta otetaan vastaan! 2013-12-16_21.10.09.jpg

 

Onneksi nämä maistuvat yhtä hyville myös näin vähemmän hyytyneinä.. :D

 

Klementtiini-rahkajuustokakku (tuplaa maitorahka, tuorejuusto ja klementtiinien määrä, jos tahdot korkeamman kakun, kuin minulla)

  • 180g digestivejä
  • 75g voisulaa
  • 3 klementtiiniä
  • 1 purkki maitorahkaa (n. 250g)
  • 1 purkki tuorejuustoa (n. 180g)
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä

Murskaa keksipohjaa varten digestivet ja sekoita niiden joukkoon voisula. Painele syntynyt massa irtopohjalliseen kakkuvuokaan. Laita kylmenemään jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmentymään. Soseuta klementtiinit ja painele sose vielä siivilän lävitse, jotta ylimääräiset kuorenpalat ja kaikki muu sitkeä jää siivilään ja pelkkä mehu ja hedelmälihaa valuu kulhoon. Ota n. yksi kolmasosa mehusta pienempään astiaan ja lisää loppujen joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokerit. Sekoita seos tasaiseksi. Lämmitä jäljelle jäänyt mehu mikrossa kuumaksi ja lisää siihen kylmästä vedestä nostetut liivatelehdet. Anna mehun jäähtyä hetki ja lisää se sitten nauhana muiden ainesten joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 5 tunniksi tai yön yli.

Juustokakku on jo tässä vaiheessa valmis, mutta ajattelin tehdä vielä klementtiinikiilteen kakun päälle. 

Kiille

  • 2 klementtiiniä
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmentymään. Soseuta klementtiinit ja painele sose siivilän läpi. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet veteen. Lisää vesi klementtiinien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute hyytyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin n. 30-60 minuutiksi. 

Irota kakku vuoasta varovasti ennen tarjoilua, käytä apuna veistä. Leivinpaperi pohjan päällä auttaa ainakin pohjan irrottamisessa, mutta myös vuokaan on saatavilla reunakalvoja, jotka lähtevät nätimmin kakusta irti, kuin kakkuvuoan oma reuna. Kinuskikissalla on tästä hyvä tutoriaali omassa blogissaan.

2013-12-17_13.16.30.jpg

Valmis tuotos koristeiden kera. :) Hyvää syntymäpäivää minulle!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.