Jouluinen aamupala
Vietämme tänään KaneliS:n kanssa etukäteisjoulua, koska emme ole vielä kertaakaan päässeet viettämään joulua omalla porukalla. 🙂 Ei nyt kuitenkaan hankittu joulukuusta tai koristeltu kynttilöitä ja valoja lukuunottamatta asuntoa. Eikä lahjojakaan vaihdeta, mutta syödään hyvin ja jouluisia herkkuja!
Aamu alkoi riisipuurolla ja sekametelisopalla sekä ruokajuomaksi punaista glögiä manteleilla höystettynä.
Sekametelisoppa (kahdelle)
- 125g kuivattuja hedelmiä makusi mukaan
- 3 ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1 rlk perunajauhoja + ½ dl vettä
Keitä vettä ja hedelmiä kattilassa miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää sokeri ja keitä 5 minuuttia lisää. Sekoita perunajauhot veteen. Ota kattila pois levyltä ja lisää suuruste. Laita kattila takaisin levylle ja anna kiehahtaa. Itse maustoin tässä välissä kiisseliä ripauksella kanelia ja kaardemummaa. Kaada tarjoiluastiaan. Kiisseli on hyvää niin lämpimänä että kylmänä.
Riisipuuro (kahdelle)
- 1 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin. 40 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoiluvaiheessa asettelin päälle pienen määrän mantelilastuja, kun kokonaista mantelia ei ollut piilotettavaksi. Ripottelin päälle myös kanelia.
Hyvää itsenäisyyspäivää!