Kohti valintakoetta

Postasinkin jo Instagrammiin kuvan valintakoekutsusta, joka saapui tuossa eräänä päivänä.

Tälläisten ajatusten kanssa olen nyt tänä keväänä painiskellut. Mitä tahtoisin tehdä elämässäni ja urallani? Viimeisenä yhteyshakupäivänä sitten rohkaistuin ja laitoin hakemuksen Tiimiakatemiaan, joka on ystäväpiirin ansiosta tuttu koulu. Koulusta valmistuu tradenomiksi (mikä siis olen jo, mutta jos tarkkoja ollaan niin olen it-tradenomi), mutta eniten minua kiehtoo tässä koulussa yrittäjyys ja erilainen oppiminen. Olen yrittäjäperheestä ja olemme myös S:n kanssa puhuneet paljon siitä, mitä hän oman koulunsa jälkeen todennäköisesti tulee tekemään. Ja se jokin on todennäköisesti oman yrityksen perustaminen. Oman yrityksen perustaminen on kuitenkin todella pelottavaa (vaikka taloushallintopuoli minulla onkin hallussa) ja koska en ihan tarkkaan tiedä mitä tahtoisin tehdä, Tiimiakatemia antaisi ainakin mahdollisuuden kokeilla erilaisia projekteja (perustaa vaikka oman mehubaarin kesäksi) ja testata liikeideoita. 

No ensiksihän pitää tietysti päästä sisälle. Nyt sitten onkin pari ennakkomateriaalia lukulistalla. :)

Kerroin myöskin näistä aatoksista työpaikalla viime viikolla. Ensiksi soitin pomolleni ja juttelimme pitkän tovin tulevaisuudesta ja tästä koulusta ja omista toiveistani. Pomoni on hyvin ymmärtäväinen ja hän onkin aina painottanut, että mieluummin puhutaan näistä asioista hyvissä ajoin etukäteen, jotta firma pystyy sopeutumaan tilanteeseen paremmin. Eli jos vain pystyy niin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa infoa eikä vain irtisanomisilmoitusta ja heippaa ovelta. Tottahan toki asian kertominen jännitti. Mutta tässä jutussa on vielä yksi twisti. En nimittäin olisi aloittamassa koulua vielä tänä vuonna (vaikka halu tietysti olisi kova) vaan siirtäisin aloittamisen vuoden 2015 syksyyn. Tämä tietysti sopii työnantajallekin todella hyvin, aikaa sopeutua ja miettiä uusia tuulia olisi 1,5 vuotta. Itse saisin myös kerättyä säästöön mukavasti (toivottavasti) rahaa, jotta 3,5 vuotta kestävä koulu olisi mahdollista suorittaa mahdollisimman vähällä lainalla. Opintotukea minulla on nostamatta kelan tietojen mukaan 11 kuukautta ja opintolainaa en ole nostanut koskaan. Ja vuoden kuluttua S on toivottavasti myöskin valmistunut, joten toivoa olisi, että hän siinä vaiheessa saisi töitä jotakin kautta. 

Kerroin tietysti myös työkavereille tästä ja hekin olivat iloisia puolestani. Nyt sitten vain tsemppaus päälle valintakokeeseen. 

Kommentoi