Kuppikakkugalleria

Liv kirjoitti palstalleen jutun Vihreistä muffineista ja hänen juttunsa innoittamana päätin koota tähän postaukseen kuvia tekemistäni kuppikakuista ja jakaa yhden suosikkikuppikakkureseptin.

 

1ecbcc02a76211e19dc71231380fe523_6.jpeg

Aloitetaan simppelistä suklaakuppikakusta.

1b49b044b85111e19dc71231380fe523_6.jpeg

Vadelmakuppikakut tuorejuustokuorutteella

fe394632aa6711e180d51231380fcd7e_6.jpeg

Perhoskuppikakut kreemitäytteellä ja sokerikukkapursotuksilla

e38014ce9c4311e18cf91231380fd29b_6.jpeg

Sitruuna- ja suklaakuppikakkuja sokerikuorrutteella ja suklaakuorrutteella.

4846e4120a4611e2839c1231381b6c7e_6.jpeg

Valkosuklaakuppikakut itsetehdyillä suklaakoristeilla.

6f155706bc9711e1a92a1231381b6f02_6.jpegc57554f2bc9711e1abb01231382049c1_6.jpeg

Vihreät kuppikakut, sisältä myöskin kaksiväriset. Ensimmäistä kertaa kokeilin sokerimassaa ja elintarvikeväriä.

Ohessa olevien teosten lisäksi olen tehnyt paljon muitakin, mutta en aina muista kuvata kaikkia.. :) Liian kiire syödä ne…. hehe.. 

Ja sitten se lupaamani ohje:

Banaani-Ranskankermakuppikakut suklaakuorrutteella (n. 18 kpl)

  • 125g pehmeää voita
  • 170g fariinisokeria
  • 2 kevyesti vatkattua kananmunaa
  • 190g vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 170g murskattua kypsää banaania
  • 175g ranskankermaa
  • 4 rkl maitoa
  • banaanilastuja koristeluun

Maitosuklaa kuorrutteeseen:

  • 250g maitosuklaata raastettuna
  • 125 ml kuohukermaa
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinipellin syvennyksiin paperivuoat tai käytä pelkkiä paperivuokia.
  2. Vaahdota sähkövatkaimella voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa hyvin aina lisäämisen jälkeen.
  3. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja levinjauhe vaahdon joukkoon. Lisää banaani, ranskankerma ja maito vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  4. Täytä vuoat hieman yli puolilleen. Kypsennä 20-25 minuuttia. Kypsyyden testaamiseksi sopii tulitikku. Kuppikakku on kypsää, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  5. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet hetken pellillä, voit irrottaa ne. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä loppuun.
  6. Valmista seuraavaksi suklaakiille. Laita suklaa ja kerma kattilaan. Sekoita pienellä lämmöllä kunnes seos sakenee, pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen jottei seos pala pohjaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, kunnes seos on kiinteää (tai voit jäähdyttää kiireen sattuessa myöskin kylmässä vesihauteessa.)
  7. Levitä kuorrute jäähtyneille kuppikakuille (varmista että suklaakiille ei ole enää valuvaa, jotta suklaa pysyy kuppikakun päällä). Koristele banaanilastuilla.

Itse pidän kuppikakuista ja niiden tekemisestä, koska niiden kanssa voi pitää hauskaa ja kokeilla kaikenlaista. Vaihda ainesosia, kokeile eri täytteillä ja eri päällysteillä. 

Käytän kuppikakkujeni pohjana yleensä jotakin TheBook.fi:n – Kuppikakut ja Muffinit -kirjan sadasta reseptistä. Loput osat tulevat kokeilemalla ja hulluttelemalla. Valitettavasti en myöskään kirjoita reseptejäni ylös, joten pelaan pitkälti muistin varassa ja harvoin teenkään täysin samaa kuppikakkusatsia uudelleen.

koti ruoka-ja-juoma